Çaydanlıklar ve kahve makineleri, küf ve mikotoksin adı verilen belirli küfler tarafından üretilen toksik bileşikler için üreme alanı olabiliyor. Önceki araştırmalar; kahve makinesi damlama tepsilerinde, prizlerde, düğmelerde ve su depolarında E.coli ve Pseudomonas gibi potansiyel olarak zararlı bakteriler de dahil olmak üzere mikroorganizmalar tespit etti.

SAPLARI TEMİZLEYİN

Yine de çaydanlıklar ve kahve makinelerinin çoğu insan için büyük bir sorun olma ihtimali düşük... Her şeye rağmen kireçlere karşı önlem almak iyidir. Bu ürünlerin yüzeylerinin haftada bir, hatta daha sık temizlenmesi öneriliyor. Çaydanlıkların ve kahve makinelerinin saplarının da, bu ürünler nadiren düzenli olarak temizlendiği için zararlı bakteri ve virüslere ev sahipliği yapma olasılığı yüksektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ