Ukrayna birlikleri, Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik saldırıya başlamasından bu yana en derin ve en önemli saldırıda Rusya'nın 30 kilometre içine kadar ilerledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesindeki taarruzun altıncı gününe girerken, birliklerinin Tolpino ve Obshchy Kolodez köyleri yakınlarında Ukrayna askerleriyle çatışmaya girdiğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'i "Rusya'nın barışçıl halkını korkutmakla" suçladı.

ADİL YANITI HAK ETTİ

Saldırıyı ilk kez doğrudan kabul eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın bu yaz Kursk'tan 2 bin sınır ötesi saldırı düzenlediğini söyledi. Zelenski, "Topçular, havan topları, insansız hava araçları... Ayrıca füze saldırılarını da kaydediyoruz ve bu tür saldırıların her biri adil bir yanıtı hak ediyor" dedi.

BİNLERCE ASKER KATILDI

AFP haber ajansına konuşan üst düzey bir Ukraynalı yetkili; operasyona binlerce askerin katıldığını, bunun Rus sınır muhafızlarının ilk bildirdiği küçük çaplı saldırıdan çok daha fazla olduğunu söyledi. Tolpino ve Obshchy Kolodez köyleri sınıra 25-30 kilometre mesafede bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ