Türkiye'nin tarım zengini bölgelerinden biri olan Çatalca, sadece gözleri değil, damakları da büyüleyen doğal güzellikleriyle ünlü bir ilçe. Bu güzelliklerin bir yansıması olarak, Çatalca Belediyesi liderliğinde yürütülen özverili çalışmalarla sağlıklı ayçiçekleri sofralara taşınıyor. Belediye Başkanı Mesut Üner'in öncülüğünde gerçekleştirilen bu özel üretim, ilçe halkının ve tüm Türkiye'nin beğenisini kazanıyor.

WhatsApp Image 2023-09-30 at 00.46.41

ÇATALCA’DA İLK DEFA YAPILIYOR

Çatalca Belediyesi, Başkan Mesut Üner önderliğinde, ilçenin bereketli topraklarında yetiştirilen ayçiçeklerinden elde edilen sıvı yağlarla ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatıyor. Belediyeye ait arazilerde yetiştirilen ayçiçekleri özenle biçiliyor ve bu hasat sonucunda üretilen sıvı yağlar, Çatalca'da ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor. Bu proje, Çatalca için bir ilk olmanın ötesinde, tüm İstanbul ve Türkiye'de büyük yankı uyandırıyor.

WhatsApp Image 2023-09-30 at 00.46.40

ÜRETMEK GELİŞMEKTİR

Gazete Yazıyor muhabirimiz Senay Güncavar’a açıklama yapan Başkan Mesut Üner, ilçenin bereketli topraklarında yetişen ayçiçeklerini Çatalca halkının kullanımına sunmak için sabah akşam demeden çalıştıklarını belirtiyor. “Üretim demek gelişmek demektir” diyerek üretimin önemine değinen Mesut Üner, Çatalca’nın üreten bir ilçe olması için çalıştıklarını vurguladı. İlçede üreticilere, çiftçilere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olacak çalışmalar yapmaktan taviz vermeyeceğini belirten Üner, “Üreten bir Çatalca hedefimizle çalışıyor, üretiyor, paylaşıyor ve gönül belediyeliğimizle vatandaşımızın daima en yakın destekçisi oluyoruz” dedi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR