Çatalca’da bulunan amatör spor kulüplerinin geniş katılımıyla yapılan toplantıdan birlik ve beraberlik mesajları çıktı. Çatalca Amatör Spor Kulüpleri Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Yıldırım da toplantıya katılarak birleşme sinyallerini verirken Çatalca spor camiası da tek yürek oldu.
 

“ÇATALCA KULÜPLERİNİN ARKASINDA OLACAĞIZ”
Toplantının açılış konuşmasını Çatalca Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Hasan Gökçe yaptı. Gökçe “Bu akşam birlik ve beraberlik yemeğine katıldığınız için teşekkür ediyorum. Böyle bir akşamda beraber olarak ilçemizdeki birlik ve beraberlik adına da güzel bir resim vermiş olduk. Gelemeyen arkadaşlardan da mazeretini bildiren var. Dargınlık, küskünlük asla yok. Öbür arkadaşları da aradık. Kimisi ‘Katılmayacağız’ dediler. Biz arayarak, davet ederek üzerimize düşeni yaptık. Bu saatten sonra Çatalca kulüplerinin arkasında olacağız.” Dedi.
“GEÇMİŞ GEÇMİŞTE KALMIŞTIR”
Çatalca’da tüm kulüplerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade den Gökçe “Arkamıza bakmayalım. Geçmiş geçmişte kalmıştır.  Birbirimizin yarasını beraber saracağız. Amatörlerde başkanlık yapmak kolay değil. Hep beraber aynı geminin içindeyiz. 10 yıl önce Çatalcaspor’u beraber 3.Lige çıkardık. Şimdi küme düştük, düşürdüler. Ama biz kulüpler olarak yine yan yana olduk. O süreçte bizleri gece gündüz arayan, hiç yalnız bırakmayan başkan ve yöneticilere teşekkür ediyoruz. Başkanlarımıza samimiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 4 yıl önce burayı karıştıranlar tarihte kaldılar. Artık aramızda değiller.” Diye konuştu.
“ARAMIZA NİFAK SOKMAYALIM”
Herkesin siyasi bir görüşü olduğunu ancak sporun içine hiçbir zaman siyaset sokmadıklarını dile getiren Gökçe sözlerine şöyle devam etti “Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Ben kulüpler birliği başkanı olarak AK Partiliyim. Başkan vekilimiz Serdar Babaoğlu da CHPli. Aramıza hiçbir zaman siyaset girmedi. Hepimizin hataları oldu. Bizlerin de hataları var. Belki biraz fevri davrandık. Ama bence bu sene, geçen sene gerçekten kulüpler olarak birlik ve beraberliği yakaladık. Herkes birbirini destekliyor. Eski tartışmalar yok. Hepimiz birbirimizle elele verelim. Omuz verelim, Ama hiçbir zaman birbirimizin ayağını kaydırmayalım. Çatalca hepimizin. Aramıza nifak sokmayalım. Hepimiz belirli yaşlardayız. Artık çocuklarımız, yeğenlerimiz geçecek buralara. Ama bizler örnek olmamız lazım. Burada çok konuşacak şey var. Belki ileriki günlerde yine konuşacağız. Buraya gelmeyen arkadaşları da buraya getireceğiz. Onların da hakkını savunacağız.”
“ALTIMIZDAKİ ARABAYI SATARIZ, ONU YAPMAYIZ”
Çatalcaspor’u sevenlr olduğu gibi sevmeyenler de olduğunu ifade eden Gökçe “Çatalca’da Çatalcaspor’u seven de var sevmeyen de. Çatalcaspor’un bugün
SSK borucundan başka borcu yoktur. Esnafa borcu yoktur. Yanımızda Silivri hala ödeyemedi. Neler duyuyoruz. Çatalca’nın bir tane esnafa borcunu duydunuz mu? Duyamazsınız. Altımızdaki arabayı satarız, onu yapmayız. Belki 2-3 yıl önce alırdım 3-5 kuruş Çatalca Belediyespor yapar çekilirdim kenara. Ama sevdiğimiz için Belediyespor da yaptırmadık. Çatalca’ya ihanet edenler şu anda yok. Biz bir olduk. Yanımızdaki komşu ilçeden de bize yanımızda göründüler ama Çatalca’nın düşmesi için de her türlü dalavere yaptılar. Her türlü topçuyu satın aldılar. Elimizde birkaç tespitimiz var. İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bizim Çatalcaspor camiasından topçusu, yöneticisi, hocası olabilir. Yurt dışına gidenler varmış. Biz bunlarla ilgili işlem başlattık. Yönetimle de paylaşmadım. İnşallah birinin adı çıkar da Çatalca’nın ne kadar haklı olduğu ortaya çıkacak. Biz varımızı yoğumuzu verdik. Çatalca para harcamadı diyorlar. 18 Milyona yakın para harcadık.” İfadesini kullandı.
“GEREKİRSE YÖNETİM KURULUNU DEĞİŞTİRELİM”
Çatalca’nın ortak değerleri olduğunu dile getiren Gökçe “Biz Çatalca’yız. Oralı, buralı diye bir şey yok. Çatalca’yız biz. Gerçekten konuşacak çok sözüm var ama bundan sonra yapacağımız şey bu birlik ve beraberliği sürdürmek. Hep beraber birlikte inşa edelim yönetimi. Geçen sene biz yaptık am tekrar beraber oturalım, konuşalım. Gerekirse yönetim kurulunu değiştirelim. Tekrar seçim yapalım. Şu an üç beş kişi götürüyoruz. Oturalım, konuşalım. Tekrar üyelikleri gözden geçirelim. Hep beraber harmanlayalım. Aktif görev isteyen arkadaşlar görev alsın. Her yere başkan, başkan vekili yetişemez. Hep beraber yetişelim. 11 kişilik yönetimi 15 kişi yapalım. Her kulüp başkanının görevi olsun. Çatalca’da her tarafta sahlarımız var, yerlerimiz var. Kulüpler olarak da birlik ve beraberlik anlamında bir ivme yakaladık. Bu ivmeyi hep beraber inşallah devam ettirelim. Gücü olan diğer kulüplere yardımcı olsun. Birbirimize destek olalım. Benim isteğim bu. Çatalca’nın ve Çatalca kulüplerinin başka gidecek yeri yok. Sahip çıkan da yok. Birbirimize sahip çıkacağız. Belediye Başkanımızı ziyaret edelim. Herkes kendi mahallesindeki sorunları anlatsın. Birkaç saat zaman isteyelim. İstişare edelim. Bu ilçenin belediye başkanı tüm kulüplerin de başkanıdır.” Diye konuştu.
YILDIZ: İLÇE SPOR MÜDÜRÜMÜZÜ MAÇLARIMIZDA GÖREMİYORUZ
Çanakçaspor Kulüp Başkanı Mesut Yıldız da söz alarak Çatalca İlçe Spor Müdürünü maçlarında göremediklerini söyledi. Yıldız “İlçe Spor Müdürümüzü maçlarımızda göremiyoruz. O kadar naçların hepsine gittim İlçe Spor Müdürümüz spor kulüplerinin maçlarına gelmedi. Belki tanımayan bile vardır burada. Onu da söyleyeyim.” Diye konuştu.
BABAOĞLU: DİBE DE DÜŞSEK SONUNA KADAR YANINDAYIZ
Çatalca Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Serdar Babaoğlu da söz alarak yaptığı konuşmada tek yürek olmaları gerektiğini söyledi. Babaoğlu “Sevgili başkanlarım! Öncelikle hepinizi selamlıyorum. Hasan Başkanın sonuna kadar yanındayız. Dibe de düşsek sonuna kadar yanındayız. Amatör spor kulüpleri arasında da bir ayrılık olmamalı. İki kulüpler birliği saçmalığını bitireceğiz. Tek yürek olacağız. Burada haklı-haksıza gerek yok. Doğru bir tanedir. Kendi aramızdaki birlik ve beraberliği sürdürdüğümüz sürece zaten ikiliğe gerek kalmaz. Herkes görev alsın. Kulüpler birliğinde yer alan her başkanın bir görevi olsun bütün kulüplere hizmet götürmek için. Herşeyden önce bu kulüpler birliğini tek yapmamız lazım. Bu kadar basit. Geçmişte aramıza nifaklar sokuldu. Grek de yok. Bu saatten sonra olmasın. Çatalca’nın düşmesi için elini ovuşturan insanlar oldu. Bu camianın içindeydi bu insanlar. Buradaki hiçbir başkan istemez Çatalcaspor’un ve Hasan Gökçe’nin başarısız olmasını. Bu kulüpler birliğini bir tane yapmamız lazım. Hep beraber olur hep beraber hareket edersek bunların çoğunu çözeriz.” İfadesini kullandı.
YILDIRIM: EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ BİZ GÖRDÜK
Çatalca Amatör Spor Kulüpleri Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Yıldırım da söz alarak aralarında kötü şeyler olsa da kötü zamanlarında her zaman Çatalcaspor’un yanında olduklarını söyledi. Yıldırım “Öncelikle Çatalcaspor’a geçmiş olsun diyorum. Öncesinde de aramızda kötü şeyler olsa da kötü zamanda da yanlarında olmaya çalıştık. Belki çok görüşemedik ama bu Çatalcaspor hepimizin. Bundan sonra yine Çatalca’nın hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum. O potansiyel var hem Çatalca hem belediye hem de yönetim nezdinde. Oluşumlara gelince zamanında hepimiz farklı birşeyler öngördük. O zamanki şartlar ayrılığı gerektirdi ya da gerektirmedi. O zamandan bugüne bir çok kulüp başkanı değişti. Belediye başkanı ve meclis üyelerinden en büyük darbeyi yine biz yedik. O zaman bizi destekliyor gibi gözükse de herkesten en büyük kötülüğü biz gördük. Şu anki halısahamızın görüntüsünü hepiniz biliyorsunuz. Biz de bıraktık artık. Oraya bir file bile takılmadı. Soyunma odasını yaptıramadık. İlk geldiğinde hep birlikte gittik. Projeleri verdik. 4 yıl neredeyse köyümüzün kapısını çalmadılar. Kulübümüz için söylüyorum. Ben kulüp açısından bakıyorum. Hiçbir şekilde destek görmedik. Ben de diyorum ki hiçbirşey düşünmeye, ayrı kalmaya bile gerek yok. Diğer arkadaşlarla da görüştüm. Bazı arkadaşlar hala kırgın ama ileriki zamanda daha faydalı şeyler yapabiliriz.” Dedi.
UÇAR: EN GENÇ BAŞKAN BENİM
Yalıköyspor Kulüp Başkanı Serhat Uçar da kısa bir konuşma yaparak en genç başkanın kendisi olduğunu, diğer kulüp başkanlarının tecrübelerinden en iyi şekilde faydalanarak Yalıköy’e ve gençlere faydalı olmaya çalışacaklarını, söyledi.
“İLÇE SPOR MÜDÜRÜYLE BİRARAYA GELMEMİZ LAZIM”
Oklalıspor Kulüp Başkanı Kamuran Bakan da yaptığı konuşmada İlçe Spor Müdürüyle biraraya gelmeleri gerektiğini söyledi. Bakan “Benden önce de başkanlar çok güzel şeyler söyledi. İlçe Spor Müdürüyle biraraya gelmemiz lazım. Özellikle Çatalca, Muratbey ve Oklalı olarak tesise, yere ihtiyacımız var. Malzeme taşıma, götürme, futbolcuların kıyafetleriyle ilgili ihtiyaçlarımız var. Bunu halletmemiz lazım. Tesislerde bize oda olması lazım. Hepimiz aynı tesisi kullanacağız.” Diye konuştu.
KAÇAR: BAŞIMIMIZI SOKACAK, TOPLANACAK YERİMİZİN OLMASI LAZIM
Gümüşpınarspor Kulüp Başkanı Ferit Kaçar da yaptığı konuşmada kulüpler olarak başlarını sokacak, toplanacak bir yerlerinin olması gerektiğini söyledi. Kaçar “Başımızı sokacak, toplanacak yerimizin olması lazım. İkiliğin bir faydasını görmedik. Bu akşam sıcak bir ortam oldu.” Dedi.
DEMİRTAŞ: BU KALABALIĞI GÖRMEK BENİ MUTLU ETTİ
Çatalcaspor Futbol Şube Sorumlusu Aykut Demirtaş da bir konuşma yaparak Çatalca kulüpleri arasındaki bu birlik ve beraberlik tablosunu gördüğü için mutlu olduğunu söyledi. Demirtaş “Bu kalabalığı görmek beni mutlu etti. İnşallah devamı gelir. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu her yerde gösterirsek kusura bakmasınlar kimse bu takımlarımızın hakkını yiyemez. Herkese bu ortama katkı sağladığı için çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
GÜVENCİ: ÖNÜMÜZ BAKMAMIZ LAZIM
Kestanelik Mahalle Muhtarı ve Kestanelikspor 2.Başkanı Olcay Güvenci de yaptığı konuşmada böyle bir organizasyon tertip ettiği için Çatalca Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Hasan Gökçe’ye teşekkür etti. Güvenci “Bu birlik ve beraberlik yemeğini organize ettiği için Hasan Gökçe Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kol kırılır yen içinde kalır. Bizim de bazı meseleleri şu masalarda bırakmamız gerekiyor. Önümüze bakmamız lazım. Siyasetin bile yumuşadığı bu ortamda bizler de burada köylerimizi, mahallelerimizi ve kulüplerimizi temsil eden kişiler olarak örnek olmamız lazım. Birlik ve beraberliğe daha fazla odaklanmamız, birbirimizi yüreklendirmemiz lazım. Bizler de sizler de sahip çıkacağız köylerimize, sahip çıkacağız tarihimize, sahip çıkacağız spor kulüplerimize. Geçtiğimiz günlerde Seyithan  Müdür geldi teftişe. Lamba yok, projektör yok. Bunları yapmayacaksanız spor müdürlüğünün burada işi ne? Ben millet bahçesini istemiyorum. Stadımızı istiyoruz.” Şeklinde konuştu.
TEZCAN: BİZ BİRSEK BİR OLMALIYIZ
Öznakkaş Kulüp Başkanı Selman Tezcan da bir konuşma yaparak iki kulüplr birliği olmasını çok anlamsız bulduğunu söyledi. Tezcan “Başkanlarımız gerekenleri söyledi. Ben göreve geldiğim günden beri iki kulüpler birliği duyuyorum. Çok anlamsız geldiğimi ifade etmek istiyorum. Biz birsek bir olmalıyız. Hepimizin birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor.” Diye konuştu.
KARA: BİRLİKTE OLURSAK GÜÇLÜ OLURUZ
Muratbeyspor Kulüp Başkanı Ersoy Kara da yaptığı konuşmada birlik olurlarsa güçlü olacaklarını söyledi. Kara “Birlikte olursak güçlü oluruz. Güçlü olursak da hep beraber fayda sağlarız. Bu kadar net. Ovayenice de, İhsaniye de, Karacaköy de sağlar. Bizim problemimiz yarım kalan bir stat inşaatımız var. Yüzde 75 oranında tamamlanmış şu anda.” İfadesini kullandı.
ATAKAN: İNŞALLAH HEP BÖYLE DEVAM EDERİZ
Çiftlikköyspok Kulüp Başkanı Şahin Atakan da yapığı konuşmada “Bu gece için teşekkür ederiz. Sorunlar hep aynı. Arkadaşlar dile getirdiler. Ben birliğin tekrar birleşmesinden dolayı çok mutlu oldum. İnşallah hep böyle devam ederiz. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum.” Diye konuştu.
SARI: EN BÜYÜK SORUN ALTYAPI
Teknik direktör Mümin Ersin Sarı da bir konuşma yaparak “Başkana ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Kulüpler birliği konusunda haklısınız. En büyük sorunumuz altyapı. Hiçbirimizin altyapısı yok. İlk önce altyapıya inmemiz lazım. Ben olsam bazı kulüplerde A takımı keserim altyapılardan başlarım. Çünkü A takım yük size. Altyapılarda başlarsanız size yardımcı olurum.” Şeklinde konuştu.
İP: HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Toplantıda son olarak söz alan Çatalcaspor Başkan Vekili Dursun Ali İp de çok güzle bir ortam olduğunu söyledi. İp “Bu akşam çok güzel bir ortam oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Allah bu birlik ve berberliğimizi daim etsin inşallah." dedi. 

Muhabir: İSKENDER KORDU