Çatalca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlaması, bölgedeki kadın çiftçilerin bir araya gelerek hem üretim alanlarındaki başarılarını hem de dayanışmalarını kutladıkları bir etkinlik oldu. 

TOPRAĞA CAN VEREN KADINLAR

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadın çiftçilerin hem ekonomik hem de sosyal anlamda büyük bir role sahip olduklarını vurguladı. Güzel, “Emekleriyle toprağa can veren, alın teriyle topraklarımıza daha fazla bereket katan kadın çiftçilerimizle buluştuk. Çatalca’da kadınları her alanda güçlendirmeye kararlıyız” dedi.

TARIMSAL ÜRETİMDE KADINLARIN ROLÜ

Erhan Güzel, ülkemizin dört bir yanında büyük fedakârlıklarla çalışan kadın çiftçilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutlarken, tarımsal üretimde kadınların vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu belirtti. Kadın çiftçilerin üretim süreçlerine katılımını artırmaya yönelik çalışmaların hızla devam edeceğini vurgulayan Güzel, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasının tarımsal verimlilik açısından da önemli olduğunun altını çizdi.

EMEKLERİMİZİN GÖÖRÜLMESİ MOTİVE EDİYOR

Desteklerin kendileri için çok değerli olduğunu belirten kadınlar, " Kadın olarak tarımın her alanında varız. Toprak bizim hayatımız, emeğimizi verip karşılığını almak en büyük mutluluğumuz. Çatalca Belediyesi’nin ve Başkanımız Erhan Güzel’in desteğiyle kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Kadın çiftçilerin emeklerinin görülmesi bizi motive ediyor."  

Kaynak: HİLAL SİNA DENİZ