Diyanet İşleri Başkanlığı, lüks arabalar ve yemek listeleri sonrası şimdi de ABD'deki 90 milyon doları aşan mal varlığıyla gündemde. Bu varlığın yılda 2,5 milyon dolar zarar etmesi, hem gazeteciler hem de siyasiler tarafından eleştirildi. Tartışmaların son halkası, Habertürk ekranlarında Gazeteci Mustafa Balbay ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin arasında yaşandı.

AK Partili vekile canlı yayında Diyanet’in ABD’deki oteli soruldu: “O konuda bilgim yok! Bırakın artık bunu, bu geçti!”

AK Partili Vekile Canlı Yayında Diyanet’in ABD’deki Oteli Soruldu

Canlı yayında, TFF’nin Almanya’ya götürdüğü kişi sayısını eleştiren Mehmet Şahin, “TFF’ye eleştiri yapabilirsiniz, ama diğer bir gelişme de olmuş olmasaydı, evet ben buradaki yanlışa yanlış derim. Ama bir taraftan kendileri özel uçakla Almanya’ya gidenlerin o gidişlerini kimse gizlemeye çalışmasın” dedi.

Bu sözler üzerine yayındaki bir diğer konuk, CHP eski milletvekili Mustafa Balbay, Şahin'e "Diyanet’in Amerika’da otel almasına ne diyorsunuz?" diye sordu.

2 (3)

“Bırakın Artık Bunu, Bu Geçti! O Konuda Bilgim Yok”

Bu soru karşısında Mehmet Şahin şu yanıtı verdi: “Otel alması falan değil hocam. Diyanet işlerinin kendi belli çalışmaları var. CHP, Diyanet İşleri’ni ve imamları biliyorsunuz neredeyse tek tek izler. Bunu bırakın artık bu geçti. Ben o konuyu bilmiyorum. Diyanet İşleri’nin yurt dışında farklı çalışmaları var. Bu çalışmalar çerçevesinde Diyanet acaba ne yapıyor ona bakmak lazım."

"Bu Hastalık Devam Ediyor"

Şahin, Diyanet İşleri'nin yalnızca yurt içinde değil, yurt dışında da faaliyet yürüttüğünü belirterek, bu faaliyetlerin bir parçası olup olmadığını bilmediğini söyledi. CHP’nin Diyanet’in her adımını olumsuzlamaya çalıştığını ve bu yaklaşımın bir hastalık gibi devam ettiğini savundu. Şahin, Diyanet İşleri Başkanı'nın bu konuda bir açıklama yapacağını düşündüğünü de ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ