Michigan Temyiz Mahkemesi; cenaze evinde bir ceset torbasının fermuarı açıldığında gözleri açık şekilde nefes almaya çalışan bir kadının öldüğünün açıklanmasının ardından Detroit bölgesindeki sağlık görevlilerine karşı açılan davayı yeniden canlandırdı!

Mahkeme, bir hakimin Southfield sağlık görevlilerine açılan davayı reddetmesinin yanlış olduğunu belirtti. Serebral palsi (beyin felci) hastası Timesha Beauchamp, Ağustos 2020'de ailesi 911'i aradığında nefes almakta zorlanıyordu.

AĞIR İHMALKARLIK

Sağlık ekibi onu hayata döndürmeye çalıştı ama sonunda bir doktor çağırdı. O da 20 yaşındaki kızın öldüğünü açıkladı. Beauchamp hastaneye götürülmedi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde, bir cenaze evi ceset torbasının fermuarını açtı ve Beauchamp'ın gözlerinin açık olduğunu gördü. Nefes almaya çalışıyordu. Hastaneye kaldırıldı ancak iki ay sonra öldü.

Beauchamp'ın ailesi, tıbbi ekibi ağır ihmalkarlıkla suçladı. Oakland County Hakimi Nanci Grant, Southfield çalışanlarının hükümet dokunulmazlığına sahip olduğunu söyleyerek davayı reddetmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ