Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşanan trajik olay, derin bir şok etkisi yarattı. Bağlarbaşı Mahallesi Şiir Sokak’taki sitesinde, boşanma aşamasındaki eşi S.K.'nin evine giden S.K. isimli baba, tabanca ile eşi S.K. (42), oğlu İ.K. (17) ve kızı Y.K.'ya (14) ateş açarak ağır yaraladıktan sonra kaçtı. Olayın hemen ardından hastaneye kaldırılan S.K. ve Y.K.'nin sağlık durumlarının ciddi olduğu, tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

S.K., polisin takibine alındıktan sonra kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayın arka planında ise çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

2021-2023 yılları arasında 14 yaşındaki kızı Y.K.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen S.K., bu suçtan yargılanıyordu. Cinsel istismar davası ise 12 Temmuz 2024 tarihinde Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecekti. Duruşmadan bir gün önce, S.K., boşanma aşamasındaki eşi ve çocuklarına yönelik korkunç bir şiddet eyleminde bulundu.

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre, S.K., cinsel istismar suçlamalarıyla karşı karşıya kalmasına rağmen, önceki ifadelerinde kızının kendisine iftira attığını öne sürerek arkadaşlarıyla görüşmesini kısıtladığı iddiasında bulunmuştu.

Olayın yaşandığı gün, Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde S.K.'nin cinsel istismar davası için hazırlıklar devam ederken, babanın yargılanmadan önce ailesine yaşattığı dehşet, mahkeme sürecinde bir dönüm noktası oldu. Mahkeme, S.K.'nin gözaltında bulunması ve mağdurların hastanede tedavi görüyor olması nedeniyle duruşmayı erteledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA