Hollanda takımından ve taraftarından dostluk mesajı: 'Bozkurt' işaretiyle Ankara havası oynadılar! Hollanda takımından ve taraftarından dostluk mesajı: 'Bozkurt' işaretiyle Ankara havası oynadılar!

Kadın basketbolunun ABD'deki en önemli organizasyonu olan WNBA'de oyuncular çok düşük maaşlar alıyordu. Ayrıca kimse maçları izlemiyordu. Ancak Caitlin Clark'ın lige adım atmasıyla birlikte durum değişti. Şu anda ligin yıldız ismi konumunda bulunan oyuncu sonrası salonlara giden seyirci sayılarında ciddi artış yaşandı. Aynı zamanda oyuncuların maaşları da yukarı çekilecek. Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen, 22 yaşındaki yıldız, maçlarda sürekli olarak sert faullere maruz kalıyor. Kendisini küfürlü diyalogların içinde buluyor. Ayrıca bazı basketbol yorumcuları da onu yerden yere vuruyor.

IRKÇILIK VE KADIN DÜŞMANLIĞI

ABD'deki bazı önemli spor insanları, "Caitlin beyaz ve heteroseksüel olduğu için sürekli saldırıya uğruyor. Çünkü şu anda siyah ve lezbiyen bir ligde mücadele ediyor" yorumunu yaptı. Indiana Fever oyuncusu Caitlin Clark hakkındaki söylemler yükselirken, tartışmanın bir kısmı WNBA'in geri kalanına yönelik ırkçılığa ve kadın düşmanlığına dönüştü. Clark, "Dünyamızdaki herkes aynı miktarda saygıyı hak ediyor. Ligimizdeki kadınlar da aynı miktarda saygıyı hak ediyor. İnsanlar bu gündemleri ilerletmek için adımı kullanmamalı" diyerek isyan etti.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL