Çağatay Ulusoy, son zamanların en çalışkan oyuncularından biri olarak öne çıkıyor. Yakışıklı aktör, peş peşe projelerde yer alıyor. Netflix için OGM Pictures tarafından üretilen "Terzi" dizisinin çekimlerini tamamladıktan sonra Ebru Şahin ile başrolü paylaştığı "Centilmen" filminde yer aldı. Ardından "Kübra" dizisinin ilk sezonunu tamamladı.


Bu hafta, "Kübra" dizisinin ikinci sezonunun çekimlerini bitirecek olan Ulusoy, Ay Yapım'ın "Gaddar" dizisine başlamadan önce yeni bir sinema filmi projesine başlayacak.

ÇAĞATAY ULUSOY KİMDİR?

Çağatay Ulusoy, anne tarafından Boşnak, baba tarafından Bulgaristan göçmeni kökenli bir ailede dünyaya geldi. 2010 yılında Best Model of Turkey yarışmasını birincilikle tamamladı. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri Bölümü'nde üniversite eğitimi aldı ve aynı dönemde oyunculuk dersleri için Ayla Algan'dan dersler almaya başladı.

Oyunculuk kariyerine 2011 yılında Show TV'de yayınlanan "Adını Feriha Koydum" dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteriyle adım attı. Dizi, 2 sezon boyunca toplam 67 bölüm olarak yayınlandı ve büyük bir başarı elde etti. Aynı yıl, "Anadolu Kartalları" adlı filmde Üsteğmen Ahmet Onur karakterini canlandırdı.

"Feriha" dizisindeki karakterin ölümü ve dizinin adının "Emir'in Yolu" olarak değiştirilmesinin ardından, "Emir'in Yolu" adıyla yayın hayatına devam etti. 2013-2015 yılları arasında Star TV'de yayınlanan "Medcezir" dizisinde Yaman Koper karakteriyle başrol oynadı. Bu projede Serenay Sarıkaya ile birlikte çalıştı ve 2 sezon süren dizi 77 bölüm devam etti.

2015 yılında Leyla Lydia Tuğutlu ile "Delibal" adlı filmde Barış Ayaz karakterini canlandırdı. Film, büyük bir gişe başarısı elde etti.

Ayrıca, Colin's markasının reklam yüzü olarak da çalıştı ve Taylor Marie Hill ile birlikte "Bize Uyar" adlı reklam filminde yer aldı.

BİRSEN ALTUNTAŞ

Editör: Funda Işık