Sheffield Steelers ve Nottingham Panthers buz hokeyi takımları arasında 28 Ekim'de oynanan maçta acı bir olay meydana geldi. Sheffield'deki stadyumda 8 bin kişinin gözü önünde oynanan maçta Nottingham Panthers'in oyuncusu 29 yaşındaki Adam Johnson, rakibiyle çarpıştı. Çarpışma sonucu rakibinin ayağındaki patenin demiri, Johnson'ın boğazını kesti. Johnson'ın bir anda kanlar içinde kalmasıyla sahadaki oyuncular hemen etrafını sardı.

Korkunç olayın ardından stat hemen boşaltıldı. Hastaneye kaldırılan ABD'li sporcu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

"HERKESİN KALBİ KIRILDI"

Oyuncunun kulübünden yapılan açıklamada, "Nottingham Panthers, Adam Johnson'ın dün gece Sheffield'deki maçta meydana gelen korkunç bir kaza sonrasında trajik bir şekilde vefat ettiğini duyurmaktan dolayı gerçekten yıkılmış durumda. Panterler, bu son derece zor zamanda Adam'ın ailesine ve tüm arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletmek istiyor. Oyuncular, personel, yönetim ve sahipler de dahil olmak üzere kulüpteki herkesin, Adam'ın vefat haberi karşısında kalbi kırıldı. Düşüncelerimiz her iki kulübün taraftarları ve personeliyle, özellikle de maça katılan veya maçı takip eden ve bugünkü haberlerin ardından perişan olacak olanlarla birlikte." denildi.


Adam Johnson'ın trajik ölümü sonrası hayranları stada çiçekler ve forma bıraktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ