İsrail-Hamas savaşı olarak adlandırılıp resmen Filistinlilere yönelik soykırıma dönüşmesi, bölgedeki güçleri harekete geçirdi.

HAMAS3 (1)
Filistin güçlerini destekleyen Lübnan Hizbullah’ı İsrail’e yönelik kapsamlı bir operasyona hazırlanıyor.

hamas4 (1)

25 bin savaşçı ve en az 30 bin yedek askeri bulunan Hizbullah’ın 200 bin füzeye sahip olduğu belirtiliyor.

Hizbullah’ın İsrail’in kara harekatına başlaması durumunda Kudüs ve Tel Aviv’i füzelerle cehenneme çevirmeye hazırlandığı bildiriliyor.

Yaklaşık 1 milyar Euro’ya yakın askeri güce sahip olduğu belirtilen Lübnan Hizbullah’ına en büyük desteği İran veriyor.

HAMAS2 (1)-1

Hamas'ın ise 30 bin asker ve 70 bin füzesi bulunduğu İsrail kaynaklarınca doğrulandı.

Ortadoğu uzmanı olan gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli’ye göre İsrail’le savaşmaya gitmek için İran’da 3 milyon kişi gönüllü olarak başvurdu.

İsrail’in kara harekatına girmesi durumunda yüzde 80’i genç olan Batı Şeria halkının da Filistin mücadelesine katılması kesin.

HAMAS5 (1)-1


Bu arada Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Hamas’a güçlerini birleştirme çağrısında bulundu.



Hamas teklife sıcak bakarken Filistin’deki direnişin Hizbullah, İran, İslami Cihat gibi unsurların da katılımıyla İsrail’i yeneceğine dair inanç oldukça artıyor.

HAMAS6 (2)

Müzik festivaline yapılan saldırı sonrası Avrupa’dan arkasına aldığı desteği Filistin’de uyguladığı soykırımla hızla kaybeden İsrail’in özellikle Hizbullah’tan çekindiği biliniyor.

Bu arada savaşı körüklediği iddia edilen Amerika Birleşik Devletleri’ndeki silah tüccarları ve derin devletin, çatışmayı Ortadoğu’nun tümüne yaymayı planladığı ve özellikle Katar, Bahreyn ve Suudi Arabistan’ı İran’a saldırtmak için kışkırtacağı de öne sürülüyor.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK