Burcu Kıratlı, oyunculuğunun yanı sıra magazin gündeminde Sinan Akçıl ile yaşadığı ilişki ile de yer alan bir isim. Birçok ünlü projede yer alan ve çok başarılı bir oyunculuk sergileyen Burcu Kıratlı, Sinan Akçıl ile iki kez evlenip, boşanmıştı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi alan Burcu Kıratlı, Diriliş Ertuğrul, Aşk ve Mavi, Elde Var Hayat ve daha birçok yapımda başarılı bir şekilde yer aldı. Burcu Kıratlı kimdir, kaç yaşında, ne mezunu? soruları da oyuncunun hayranlarının sıkça sorduğu sorular arasında. Haberimizde detayları öğrenebilirsiniz...

BURCU KIRATLI KİMDİR?

Burcu Kıratlı, 23 Temmuz 1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini Ata Koleji'nde, orta okul eğitimini ise BJK Koleji'nde aldı. Liseyi Bebek Yeni Yıldız Koleji'nde okudu. Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun oldu. Daha sonra oyunculuk yapmaya karar veren Burcu Kıratlı, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Actor Studio eğitimi almış ve 2 sezon boyunca burada kadrolu oyuncu olarak kalmıştır. 

ELDE VAR HAYAT İLE BAŞLADI

Dizi kariyerine ise 2010-2012 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Elde Var Hayat dizisi ile başladı. 2013 yılında Özcan Deniz'in filmi Su ve Ateş'de Helin karakterini canlandırdı. 2014 yılında vizyona giren Peri Masalı filmi için saçlarını kazıttı. Burada canlandırdığı Peri karakteriyle çok konuşuldu. Sonrasında ise tekrardan dizilerde yer almaya başladı. 2014-2019 yılları arasında TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Gökçe'yi canlandırdı. 2015 yılında Bizim Hikaye filminde Elif karakterine hayat verdi. 2016-2018 yılları arasında yayınlanan Aşk ve Mavi dizisinde Mavi karakterini canlandırdı.

ÖZEL HAYATI

Burcu Kıratlı, özel hayatında Sinan Akçıl ile yaşadığı ilişkiyle çok konuşuldu. Sinan Akçıl ile ilk olarak 2018 yılında evlendi. Sonrasında 2019 yılında boşandı. Ancak 2021 yılında yeniden evlenen çift, bu kez 2022 yılında boşandı. Bu evlenip, boşanma haberleri magazin gündeminde sıkça yer aldı. Magazin gazetelerinde ve dergilerinde olduğu gibi programlarında da sıkça tartışıldı. İki taraftan da konuyla ilgili sıkça açıklamalar geldi.

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Aslan burcu olan Burcu Kıratlı, 1.69 boyundadır. 52 kilo olan oyuncunun Instagram adresinin adı ''burcukiratli23'' şeklindedir. Sosyal medyada aktif olan oyuncunun 5.7 milyon takipçisi bulunmaktadır.

Editör: Orhan Duman