Avustralya'nın en popüler turistik ve kamp yerlerinden birinde gerçekleşen Dingo saldırıları, yerel politikacıları harekete geçirdi. Fraser Coast Belediye Başkanı, Dünya Mirası Alanı olan bölgede çitle çevrili alanların dışında 12 yaş altı çocukların kamp yapmasını yasaklamak istiyor.

ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Bu saldırıların ölümcül olabileceğine dair korkular artıyor. Belediye Başkanı George Seymour, ABC News Australia'ya yaptığı açıklamada, "Bir sonraki saldırının ölümcül olup olmayacağını bilmiyoruz" dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Bakanlığa göre; sadece 2024'te 16 "yüksek riskli" Dingo saldırısı gerçekleşti. Bunlardan dokuzu çocukları içeriyordu. En son saldırıda dört yaşında bir kız çocuğu o kadar kötü yaralandı ki, hastaneye kaldırılmak zorunda kaldı.

ONLAR İÇİN UYGUN DEĞİL

Koruculara göre; vahşi köpek yürümeye başlayan çocuğu göğsünden yakaladı. Bu bölgede dişleriyle bir delik açtı ve çok sayıda yaraya sebebiyet verdi. Belediye Başkanı, "Saldırıların sayısı, saldırıların değişen doğası ve buradaki ölüm potansiyeli göz önüne alındığında, çocuklar için uygun bir yer olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ