Mercedes Benz, yine yaptı yapacağını. Dünyaca ünlü araba markalarından olan Mercedes Benz, reklam filminde Michael Schumacher ve Nico Erik Rosberg'e rol verdi. Mercedes Benz'in anlamlı reklamı sosyal medyanın da büyük takdirini kazandı.

Tarihinde 7 kez dünya şampiyonluğu yaşayan milyonlarca insanın efsane Alman Formula 1 pilotu Michael Schumacher, Mercedes Benz'in reklamına damga vurdu. 

MERCEDES BENZ'İN REKLAMI

Aracı arızalanan evli çift yolda kalıyor ve imdadına formula 1 pilotları Michael Schumacher ve Nico Rosberg koşuyor. Hamile olan ve hastaneye acil yetiştirilmesi gereken kadın, tercihini  Nico Rosberg eşi ise Michael Schumacher'den kullanıyor. Ortaya çıkan renkli görüntüler ise sosyal medyanın gündemine oturuyor.

MICHAEL SCHUMACHER KİMDİR?

Michael Schumacher, Formula 1 Dünya Şampiyonluğuna ulaşan ilk Alman pilot olarak bilinir. Formula 1'in Almanya'da ve Dünya'da yayılmasında, ayrıca sporun ciddi bir izleyici kitlesine ulaşmasında efsanevi pilot Michael Schumacher'in büyük payı vardır.

Formula 1'de yarışmaya 1991 yılında Jordan takımında başlamıştır. Ardından Benetton Formula takımıyla anlaşarak ilk tam sezonu olan 1992'de kariyerindeki ilk yarış zaferini kazanmıştır. 1994 ve 1995 yıllarında üst üste 2 şampiyonluk elde ederek "en genç çifte şampiyon" olma unvanını kazanmıştır. Benetton Formula takımında yaşadığı 2 şampiyonluktan sonra, 1996 sezonunda başladığı Scuderia Ferrari kariyerinde 2000-2004 arasında 5 şampiyonluk yaşamıştır. Michael  Schumacher, aralarında "en çok şampiyon olan pilot", en çok "en hızlı turu atan pilot" ve "bir sezonda en çok yarış kazanan pilot" gibi unvanların bulunduğu onlarca rekorun sahibidir. "En çok rekor kıran pilot" rekoru, bu anlamda onun başarısının en büyük göstergesidir. Bir sezondaki tüm yarışlarda podyuma çıkan ilk (ve tek) pilot rekorunu 2002 sezonunda kırmıştır.

GEÇİRDİĞİ KAZAYLA HAYATI KARARDI

Michael  Schumacher, 2013 yılında Fransız Alpleri'ndeki Meribel kayak merkezinde bir kayak kazası geçirdi ve ağır yaralandı Kaza sonucu Schumacher uzun bir süre komada kaldı. Geçirdiği kazadan bu yana tedavisi devam etmekte olup temel fonksiyonlarında dahi zorlanma olduğu bildirilmektedir.

NICO ERIK ROSBERG KİMDİR?

Nico Erik Rosberg, 27 Haziran 1985 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi.  Mercedes-AMG Formula 1 pilotuyken kariyerinin tek dünya şampiyonluğunu 2016 yılında aldı. Babası 1982 Formula 1 dünya şampiyonu olan Fin Keke Rosberg, annesi Alman olan pilot, her ne kadar Almanya doğumlu olsa da çocukluğunun büyük kısmını Monako ve İbiza'da geçirmiştir.

2005 yılında GP2 şampiyonu olan Nico Erik Rosberg 2006 yılında Formula 1'de yarışmaya başlamıştır. Daha ilk yarışında en hızlı turu atmış ve puan almıştır. Williams takımıyla yarışan Nico Erik Rosberg topladığı 4 puanla 17. olmuştur. 2010 yılından bu yana Mercedes GP adına yarışmaktadır. 2012 Çin Grand Prix'inde Mercedes GP takımının geliştirdiği özgün kanat tasarımı sayesinde Formula 1 kariyerinin ilk pol pozisyonunu ve zaferini elde etmiştir. 2016 yılında ise Formula 1 Dünya Şampiyonu oldu. Şampiyonluğunu ilan ettikten 5 gün sonra emekliliğini açıklamıştır

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ