Birleşmiş Milletler'in önde gelen yetkilileri, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen Gazze Şeridi'ndeki "korkunç insan acılarına ve felakete son verilmesini" talep etti.

UNICEF ve Dünya Gıda Programı ile diğer yardım kuruluşlarının da aralarında bulunduğu BM kuruluşlarının başkanları tarafından imzalanan bir bildiride, savaşa son verilmesi gerektiği kaydedildi.

İŞİMİZİ YAPAMAYIZ

"İnsani yardım görevlilerinin ihtiyaç sahiplerine güvenli ve engelsiz erişimi olmalı" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, "Acil ihtiyaç ve devam eden şiddet karşısında işimizi yapamayız" denildi.

YAKLAŞIK 300 KİŞİ

BM, savaş sırasında Gazze'ye yardım ulaştırılması ve kuşatma altındaki Filistin'de yardım dağıtılması konusunda uzun zamandır şikayette bulunuyor. Üçte ikisinden fazlası BM personeli olan yaklaşık 300 insani yardım çalışanı öldürüldü.

YOK EDİLDİ!

BM yetkilileri, "2.1 milyon insanın, acil gıda ve yardıma ihtiyaç duymaya devam etmesiyle kıtlık riski sürüyor. İnsani yardıma erişim kısıtlı kalmaya devam ediyor. Sağlık hizmetleri yok edildi. Gazze'de sağlık hizmetlerine karşı 500'den fazla saldırı kaydedildi" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ