ABD'de yetkililer, San Francisco'ya giden Frontier Airlines uçağında bir uçuş görevlisini boğmaya çalışan "Bu uçak düşüyor. Hepimiz cehenneme gideceğiz" diyen Kaliforniyalı bir adamın federal suçlamalarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

MAHKEMEYE ÇIKTI

ABD Kaliforniya Merkez Bölgesi Savcılığı'ndan yapılan bir basın açıklamasına göre; 30 yaşındaki Charles Angel Salva, mahkemeye çıktı. Uçuş ekibi üyelerine ve kabin görevlilerine müdahale etmekle suçlandı.

MASKE DIŞARIDAYDI

Uçak, Kaliforniya Orange County'den kalktıktan kısa süre sonra, uçuş görevlileri oksijen maskelerinden birinin üst bölmeden dışarı çıktığını fark etti. ABD Savcılık Ofisi, "Uçuş görevlileri soruşturma yaptı ve Salva'nın elinin üst bölmede olduğunu keşfetti" dedi.

KÜFÜRLER YAĞDIRDI

Açıklamada, olay sırasında Salva'nın uçuş görevlilerine küfürler yağdırdığı, "Hepimiz cehenneme gidiyoruz" ve "Bu uçak düşüyor" dediği belirtildi. Salva bir uçuş görevlisini boğmaya çalıştı ve yaşanan kavgada ona 6 kez tekme attı. Uçak, Ontario Uluslararası Havalimanı'na yönlendirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül