Yetkililer, Çin'in Tayvan ve çevresindeki adaları çevreleyen büyük ölçekli askeri tatbikatlarda rekor sayıda 125 uçağın yanı sıra Liaoning uçak gemisi ve gemilerini kullandığını belirtti. Tatbikatlar, Tayvan'ın Ulusal Gün'de hükümetinin kuruluşunu kutlamasından dört gün sonra gerçekleşti.

BÖLGEDE GÖRÜLDÜLER

O gün Tayvan Devlet Başkanı, Çin'in Tayvan'ı temsil etme hakkı olmadığını açıklamıştı. Tayvan Ulusal Savunma Bakanlığı; savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava araçları da dahil olmak üzere uçakların 90'ının Tayvan'ın hava savunma tanımlama bölgesinde görüldüğünü söyledi.

BAŞA ÇIKACAKTIR

Tayvan güvenlik konseyi genel sekreteri Joseph Wu, "Ordumuz Çin'den gelen tehditle kesinlikle uygun şekilde başa çıkacaktır. Diğer ülkeleri güçle tehdit etmek, anlaşmazlıkları barışçıl yollarla çözmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin temel ruhunu ihlal eder" dedi.

TEHDİTTEN VAZGEÇİN

Tayvan Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Çin'e bölgesel barış ve istikrarı baltalayan askeri provokasyonları durdurması ve Tayvan'ın demokrasi ve özgürlüğünü tehdit etmekten vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ