Barbie'nin 2024 Fashionistas Serisi'nin parçası olarak iki yeni bebek duyuruldu. Bu seri; cilt, göz, saç rengi ve yapısı, vücut tipleri ve moda açısından 175'ten fazla çeşidi olan kapsamlı bir bebek yelpazesi sunuyor. Down sendromlu siyahi Barbie ise bir ilkti.

ORTAKLAŞA TASARLANDI

Yeni duyurulan iki bebek, görme engelli ve Down sendromlu kişiler için savunuculuk yapan, kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ortaklaşa tasarlandı. Bebeklerin temsil ettiği toplulukların üyeleriyle yapılan görüşmeler sayesinde oyuncak üreticisi, Barbie'lerin avuçlarındaki çizgi sayısına kadar doğru ayrıntıları dahil edebildi.

BASTONUNU KULLANABİLİYOR

Diğer bazı modellerden farklı olarak, görme engelli Barbie'nin bastonunu rahatça kullanabilmesini sağlayan bükülebilir dirsekleri var. Gözleri ayrıca, bazı kör veya az gören bireylerin gözlerinin görünümünü yansıtan "hafifçe yukarı ve dışarı bakan" şekilde tasarlandı.

BEDELİ 10.99 DOLAR

Down Sendromlu siyahi Barbie de salı gününden itibaren Mattel mağazasında ve büyük perakendecilerde 10.99 dolardan satışa sunulacak. Genel olarak iki bebek de büyük bir kesim tarafından beğenildi. Ancak özellikle Down sendromlu siyahi Barbie dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ