Ünlü oyuncu Demi Moore, eski eşi Bruce Willis'in sağlık durumuyla ilgili son gelişmeleri paylaştı. 61 yaşındaki Moore, "The Drew Barrymore Show"a katıldı. Programın sunucusu Drew Barrymore, Bruce Willis'in sağlık durumunu sordu.

ÜST ÜSTE TEŞHİSLER

Demi Moore, "Bütün aldığı tedaviyi düşündüğünüzde şu anda sağlık durumu istikrarlı bir yerde" dedi. 69 yaşındaki Bruce Willis'e afazi ve daha sonra da frontotemporal demans teşhisi konulmuştu.

İLİŞKİMİZ HARİKA

ABD basınında zaman zaman artık ünlü oyuncunun kimseyle konuşamadığı ve evinde hareketsiz şekilde yaşadığı şeklinde haberler çıkıyordu. Demi Moore, fırsat buldukça eski eşini ziyaret ettiğini belirtti. Moore, "Zamanım olduğu sürece onun yanına gitmeye çalışıyorum. Birlikte geçirilen anlar paha biçilemez. Şu anda hayatında bulunan kişiye de saygı duyuyorum. Harika bir ilişkimiz var" yorumunda bulundu.

AĞIR HASTALIKLAR

Afazi hastalığı; beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama, okuma ve yazma gibi becerilerin yapılamamasına sebep olur. Frontotemporal demans hastaları ise ilişkilerde, kişilikte ve davranışlarda göze çarpan değişiklikler yaşar. Konuşmaları, yazmaları etkilenir. Bireyler cümleleri anlayamayabilir. Kas veya motor fonksiyonlarında değişimler yaşanır.

Muhabir: Tamer Ayeri