Sevgilisiyle birlikte sporcu köyünden gizlice kaçtığı için Paris 2024'ten ihraç edilen Brezilyayüzücü, ülkesinin ulusal federasyonuna karşı hukuki işlem başlatmayı düşünüyor. Ana Carolina Vieira, partneri Gabriel Santos ile Olimpiyat köyünden ayrılmaya çalışırken yakalandı.

TACİZ ŞİKAYETİ YAPTI

Brezilya Olimpiyat Komitesi (COB), ikilinin eylemlerini "saygısız ve zorlayıcı" olarak nitelendirerek uyardı ve onları kovma gibi radikal bir adım attı. Ancak 22 yaşındaki Sao Paulolu sporcu, konuyla ilgili sessizliğini bozarak Instagram'da masum olduğunu iddia etti ve federasyona karşı taciz şikayetinde bulundu.

Ana Carolina Vieira Eyfel Kulesi'nin önünde

EŞYALARIMI ALAMADIM

Vieira, hesabından paylaştığı videoda, Paris'teki sporcu köyünde bıraktığı eşyalarını almadan eve döndüğünü doğruladı ve kendini "çaresiz" hissettiğini söyledi. Genç yüzücü, "Zaten taciz şikayetinde bulundum ve hiçbir şey çözülmedi, takım içinde taciz var. Avukatlarımla konuşacağım. Her şeyi anlatacağıma söz veriyorum. Üzgünüm, gerginim ama içim rahat çünkü kim olduğumu biliyorum" dedi.

TATİLE GELMEDİLER

Brezilya Yüzme Takımı Lideri Gustavo Otsuka, Reuters'a yaptığı açıklamada, kural ihlaliyle ilgili olarak Vieira gibi sporcuların Paris'te tatil yapmak için bulunmadığını söyledi. Otsuka, "Biz burada Brezilya halkı için çalışıyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül