Brezilya'nın güneyindeki Sao Paulo eyaletindeki orman yangınları en az iki kişinin ölümüne yol açtı. En az 36 şehir yüksek alarma geçirildi. Sao Paulo Eyalet Valisi Tarcisio de Freitas, yerel ve federal yetkililerin alevleri kontrol altına almak için çabalarını artırdığını söyledi.


BİNLERCE GÖREVLİ


Yangınlar, 12 milyondan fazla nüfusuyla Latin Amerika'nın en kalabalık yerlerinden biri olan Sao Paulo'nun dışındaki bölgede meydana geldi. Vali Freitas; gazetecilere, ilerlemeyi sınırlamak ve yangınları söndürmek için eyalet genelinde en az 7.300 hükümet çalışanı ve gönüllünün görevlendirildiğini söyledi.


ALEVLER BÜYÜYOR


De Freitas, sıcak hava dalgası ve kuraklık tarafından güçlendirilen alevlerin kuvvetli rüzgarlar tarafından körüklenebileceği konusunda uyardı. Eyalet merkezi yangınlardan büyük ölçüde etkilenmezken, sosyal medyada paylaşılan videolarda kırsal kesimlerdeki gökyüzünün dumanla kaplandığı görüldü. Otoyol boyunca ağaçlar yanıyordu.


EN KÖTÜLERİ YAŞANIYOR


Hükümet, Urupes'teki bir sanayi tesisinde çalışan iki görevlinin yangını söndürmeye çalışırken hayatını kaybettiğini söyledi ancak başka ayrıntı vermedi. Yerel haber kuruluşu Folha de S.Paulo'ya göre; bölge, onlarca yıldır görülen en kötü orman yangınlarıyla boğuşuyor. Kuruluş, sadece bu yıl bölgede 4.973 yangın çıktığını bildirdi.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL