Hindistan'ın merkezinde borç batağındaki bir işçi, değeri yaklaşık 100 bin dolar olan 19.22 karatlık bir elmas bulduktan sonra ailesinin hayatının "sonsuza dek değiştiğini" söyledi. Raju Gond, büyük ailesinin geçimini sağlamak için her türlü işte çalışarak günde yaklaşık 4 dolar kazanıyordu.

40 yaşındaki adam ve küçük kardeşi Rakesh, hükümet arazisindeki bir arsada gömü aramak için para ödüyordu. Ve tesadüf eseri elması bulduğu yer de orasıydı. Ellerini taşın üstüne koydu ve üzerindeki kiri temizlemeye başladı. Her saniyede taş daha da parlamaya başladı.

KARDEŞİYLE KUCAKLAŞTI

"Muhteşem bir şekilde parlıyordu; o an bunun bir elmas olduğunu anladım!" diyen Gond, kardeşiyle kucaklaştı ve sevinçten zıpladılar. Bisikletlerine binip hızla eve döndüler ve haberi aileleriyle paylaştılar. Daha sonra annelerini taşı değerlendirmek için yerel Panna Elmas Ofisi'ne götürdüler.

TEKRAR BAŞVURABİLİRİZ

Resmi elmas incelemecisi Anupam Singh, elması aldı ve tarttırdı. CNN'e, "Bu 19.22 karatlık beyaz bir elmas. Değeri yaklaşık 95.500 dolardı" dedi. "Yapmamız gereken bir form doldurmak, kimlik belgesi vermek ve hükümete 800 rupi (9.50 dolar) ödemek" diyen Gond, "Orada aramayı bitirdiğimizde başka bir arazi parçasında elmas aramak için tekrar başvuruda bulunabiliriz" açıklamasında bulundu.

HÜKÜMET AZ BİR PAY ALİYOR

Hükümet, herhangi bir bulgu için %11.5 telif hakkı ve küçük bir vergi alıyor. Kalan miktarı onu bulan kişiye veriyor. Gond bir banka hesabı açtı ve paranın yatırılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Hintli işçi, "Hayatlarımız sonsuza dek değişti. 6 bin dolar borcum var. Onu ödeyeceğim. Bütün çocuklarımı okutacağım. Evler inşa edip, arazi alabilirim. Bir de traktör istiyorum" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ