Pensilvanya'da yaşayan Brian Warter ve Erica Wishard, 6 çocuklarıyla birlikte Florida'ya tatil yapmaya gelmişti. Ancak sahilde tehlikeli bir akıntıya yakalandıktan sonra hayatlarını kaybettiler. Martin County Şerif Ofisi'ne göre; hem ebeveynler hem de ergenlik çağındaki iki çocukları akıntıya kapıldı.

Fakat çocuklar akıntıyı kırmayı başardı ve ebeveynlerine yardım etmeye çalıştı. Ancak durum çok tehlikeli hale geldi ve kıyıya yüzmek zorunda kaldılar.

PANİK MODUNA GİRDİLER

Çevredekiler, çocuklara akıntının tersine değil, sahile paralel yüzmeleri konusunda bağırdı. Onlar da bunu uygulayarak kurtuldu. Ancak anne ve babaları bu mesajı almadı ve panik moduna girerek boğuldu. O sabahın erken saatlerinde şerif ofisi, Stuart Plajı'ndaki tehlikeli durumlara ilişkin kırmızı bayrak uyarısı yayınlamıştı.

Trajik olay sonrasında plaj iki gün boyunca kapatıldı. İnsanlara akıntıya kapıldıklarında asla ters yöne doğru yüzmeye çalışmamaları ve paralel şekilde hareket etmeleri tavsiye ediliyor. Bu yolla daha uzun mesafedeki bir yerden karaya çıkmak, hiç çıkamamaktan her zaman daha iyidir!

Kaynak: HABER MERKEZİ