ABD'de Genesee İlçesi sakini William Messenger, arka bahçesinde bazı arkadaşlarıyla mangal yaparken, bir rakun belirdi. Yiyecek çalan hayvan, bunu mideye indirmek istedi ancak boğazına takıldı. Messenger onun yanına giderek sırtına vurmaya başladı. Sonra boğazına takılan yemek dışarı çıktı.

Hayata dönen rakun, hiçbir şekilde evi terk etmiyor! Messenger, "Rakun yaklaşık 10 dakika boyunca yiyecek aramak için etrafta dolaştı. Daha sonra yüzünde tuhaf bir ifade olduğunu fark ettik. İlk başta ne olduğunu bilmiyorduk. Sonra rakunun boğulduğunu fark ettim. İşte o zaman sırtına vurmaya başladım. Sonra lokması dışarı çıktı ve kurtuldu" dedi.

BİZDEN HİÇ KORKMADI

Messenger, "İlk başta biraz ürkekti ama sonra rakun bize ısınmaya başladı. Garipti, sanki evcilleştirilmiş gibi davranıyordu. Bir noktada, dostum John'un bacağına tırmandı ve kucağına oturmaya çalıştı" açıklamasında bulundu.

Hayvan o günden beri ev bölgesinden ayrılmıyor! Arada kendisine yiyecek veriliyor. Rakunlar yaramaz olabilir ve sıkıldıklarında başları belaya girebilir. O kadar akıllıdırlar ki, hem fiziksel hem de zihinsel olarak inanılmaz oyunlar oynayabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ