Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, liderlik kavgası verdiği İsmailağa'dan kovulduktan sonra dikkat çeken açıklamalarıyla sık sık gündeme geliyordu.

Cübbeli son olarak İstanbul İkitelli’de katıldığı bir sohbet etkinliği çıkışında saldırıya uğradı. Boğazı sıkılarak saldırıya uğrayan Ahmet Ünlü şikayetçi olduktan sonra saldırgan yakalanarak gözaltına alındı.

"Hükümetin Cübbeli’yi tuttuğunu iddia edenler..."

Sosyal medya hesabından avukatının konuya ilişkin açıklamasını paylaşan Ünlü, “Cübbeli Hoca’nın hükümeti desteklediğini sağır sultan duydu. Peki hükümetin Cübbeli’yi tuttuğunu iddia edenler Cübbeli Hoca’nın gırtlağını sıkan adamın serbest kaldığını duydular mı?!!!” yorumunu yaptı.

IŞİD TEHDİT ETMİŞ

Ünlü'nün X hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda ise IŞİD'in Telegram kanalından yapıldığı iddia edilen bir tehdide yer verildi. Söz konusu paylaşımda "Cübbeli Ahmet Hoca, zaten İŞİD’in Telegram kanalında 2 ay evvel bu fotoğraf paylaşılarak nerede bulursanız “öldür” tehdidine maruz kalmıştı. Bu olay da onu tezahürü olabilir. Şu anda Emniyet Birimleri işi derinlemesine araştırıyor. Bir bilgi olursa paylaşılacaktır." denildi. 

İSMAİLAĞA'DAN ATILMIŞTI

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut ünlü geçtiğimiz aylarda İsmailağa'dan atılmıştı.

Geçtiğimiz aylarda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’yle ilgili İsmailağa Cemaati'nin sosyal medya hesabında bir yazı paylaşıldı. Yazıda Ünlü’nün “yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar ettiği” söylendi, “İhvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir” denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ