Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen “12. Boğaziçi Film Festivali”nde ödül kazananlar açıklandı. TRT ortak yapımı “Shambhala” filmi festivalden 3 ödülle ayrılırken, TRT destekli “Gülizar” filmi 2 ödül, TRT ortak yapımı “Kabuk” filmi ve TRT yapımı “Gidebildiğim Kadar Uzağa” belgesel filmi ise birer ödül kazandı.

TRT ortak yapımı Shambhala, “En İyi Uluslararası Film” seçildi

Nepalli yönetmen Min Bahadur Bham’ın TRT ortak yapımı “Shambhala” filmi, 12. Boğaziçi Film Festivali’nden 3 ödülle döndü. Uluslararası yarışmada yer alan film, “En İyi Uluslararası Film” “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerinin sahibi oldu. Türkiye, Nepal, Fransa, Norveç, Hong Kong, Tayvan, ABD, Katar ortak yapımı olan “Shambhala” filmi, 12 Punto 2020’de TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü’nü kazanmıştı. Nepal'de Himalaya dağlarında çekilen film, gittiği ticaret yolculuğunda kocasını kaybeden Pema’nın hikayesini anlatıyor.

TRT destekli “Gülizar” filmine Boğaziçi Film Festivali’nden 2 ödül

Belkıs Bayrak’ın ilk uzun metrajlı filmi “Gülizar”, 12. Boğaziçi Film Festivali’nden 2 ödülle döndü. Ulusal yarışmada yer alan “Gülizar” filmi ile yönetmen Belkıs Bayrak, “En İyi Senaryo Ödülü”nü, filmin yapımcıları Mehmet Bahadır Er ve Murat Yaşar Bayrak ise “FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü”nü kazandı. Türkiye-Kosova ortak yapımı filmin görüntü yönetmeni başta olmak üzere çekim ekibinin büyük bölümü TRT personelinden oluşuyor. Düğün hazırlıkları sırasında tacize uğrayan Gülizar’ın saldırganın kim olduğunu öğrenmesiyle birlikte klostrofobik bir yolculuğa dönüşen hikâyesini anlatan film, dünya prömiyerini geçtiğimiz eylül ayında 49. Toronto Film Festivali’nde yapmıştı. Türkiye prömiyerini ise 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan film, festivalden 3 ödülle dönmüştü.

TRT ortak yapımı kısa film “Kabuk” Boğaziçi’nden ödülle döndü

Yönetmen Sema Güler, TRT ortak yapımı “Kabuk” filmi ile 12. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda “İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü”nün sahibi oldu. Film, erkek şiddetine maruz kalmış, yüzündeki yaraların ve yaşadığı travmanın etkisiyle kendisini bir süredir evine kapatmış genç ressam Leyla’nın hikayesini anlatıyor.

Festivalin Ulusal Belgesel Yarışması’nda “Jüri Özel Ödülü”nü ise Evrim İnci ve Nurullah Dinçer’in yönettiği TRT yapımı “Gidebildiğim Kadar Uzağa” belgeseli aldı. Belgesel, Jules Verne öykülerinin peşinde kutuplara giden Yunus Topal'ın izini sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi