Boğa güreşi dendiğinde akıllara İspanya gelse de Kolombiya'da da bu tarz olaylar yüzyıllardır gerçekleştiriliyor. Kolombiya kongresi, boğa güreşlerinin yasaklanması yönünde oy kullandı. Bu, şarkılara ve romanlara ilham veren ancak halen uygulandığı ülkelerde giderek daha tartışmalı hale gelen asırlık bir geleneğe ciddi darbe indirdi. Tasarı; boğa güreşlerinin üç yıllık bir süre içinde yasaklanmasını ve bu geleneğin 2028'in başından itibaren yasa dışı hale getirilmesini öngörüyor.

GUSTAVO PETRO İMZALAYACAK

Torununu güneşin altındaki araçta bıraktı: Sonra da tutuklandı! Torununu güneşin altındaki araçta bıraktı: Sonra da tutuklandı!

Yeni yasanın, bu olaylara uzun süredir karşı olan Başkan Gustavo Petro tarafından imzalanması gerekiyor. Boğa güreşi; İber Yarımadası'nda ortaya çıktı ve aralarında İspanya, Fransa, Portekiz, Peru, Ekvador ve Meksika'nın da bulunduğu birkaç ülkede hala yasal... Bir zamanlar birçok televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayınlanan popüler bir etkinlikti. Ancak hayvan refahına ilişkin görüşler değiştikçe, gelenek daha fazla tartışıldı. Birçok kişi, bir hayvanın sırf eğlence olsun diye acı çekmesini kabul edilemez buluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ