Birleşmiş Milletler'den bir yetkili, İsrail ordusunun emriyle BM'nin Gazze Şeridi'ndeki insani yardım merkezini ikinci kez boşaltmak zorunda kaldığını söyledi. Depoların ve personel konaklama birimlerinin bulunduğu merkez, İsrail askerlerinin mayıs ayı başında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a ilerlemesinden önce de taşınmıştı.

ZATEN TAŞINMIŞLARDI

Konaklama, ofisler ve insani yardım malzemeleri için depolama odaları bulunan yeni merkez, daha kuzeydeki Deir al-Balah'ta kuruldu. Ancak, bir tahliye emri daha verildi. BM'nin acil yardım örgütü OCHA'nın sözcüsü, buna rağmen tedariklerin sürdürülmesi için mümkün olan her şeyin yapılacağını söyledi.

YÜZDE 90'I İÇİN

OCHA'ya göre; Gazze Şeridi'nin yaklaşık yüzde 90'ı için tahliye çağrıları yapılıyor. Sözcü, cuma gününden bu yana Deir al-Balah'ta 19 mahalle için tahliye emri çıkarıldığını söyledi.

HAYATİ YAPILAR

Birleşmiş Milletler ve sivil toplum örgütü (STK) çalışanlarının yaşadığı on beş tesis etkilendi. Bu tesislerde bir su deposu, bir tuzdan arındırma tesisi, üç kuyu, biri büyük ikisi küçük hastane bulunuyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ