Birleşmiş Milletler Barış Gücü sözcüsü, İsrail'in düzenlediği ve BM personelinin yaralanmasıyla uluslararası alanda alarma yol açan saldırılara rağmen, Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün Güney Lübnan'daki görev yerlerinde kalmaya kararlı olduğunu söyledi.

EN CİDDİ OLAYLARDAN

Andrea Tenenti, İsrail'in düzenlediği saldırılarda yaralanan iki personelin hastanede kaldığını ve bazı gözetleme kabiliyetlerinin devre dışı kaldığını söyledi. Tenenti, İsrail askerleri ile Hizbullah arasındaki çatışmalara atıfta bulunarak verdiği bir röportajda, "Kesinlikle, bu muhtemelen son 12 ayda tanık olduğumuz en ciddi olaylardan biri" dedi.

BM BUNU İSTİYOR

Gücün 50 katılımcı ülkesi, BM tarafından tanınan Mavi Hat olarak bilinen sınır arasında 10 bin 400'den fazla barış gücü konuşlandırmayı kabul etmişti. Tenenti, "Orada olmamızın sebebi BM Güvenlik Konseyi'nin orada olmamızı istemesi... Bu yüzden, durum bizim faaliyet göstermemizi imkansız hale gelene kadar gitmeyeceğiz" dedi.

KASITLI OLARAK

Barış gücünden yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin yakındaki bir mevziye ateş açtığı, araçlara ve bir iletişim sistemine zarar verdiği ve bölgeyi izleyen kameraların "kasıtlı olarak ateş açıldığını" belgelediği belirtildi.

Muhabir: Tamer Ayeri