Saçlardaki bitler, çoğunlukla çocuklar arasında doğrudan kafa kafaya temas yoluyla yayılır. Grup selfieleri için yakınlaşmak (en az iki kişi arasında), bitlerin diğer kafaya geçişi için inanılmaz bir fırsat sunuyor. Kuzey Amerika ve Avrupa'nın bazı bölgelerindeki klinikler, bit şikayetiyle ilgili yapılan başvuruların arttığını bildiriyor.

Lice Clinics of America'nın Ulusal Tıbbi Direktörü Krista Lauer, "Ülkenin her yerinde büyüme gördük. İncelemelerimize göre; nisan ayında sona eren 12 aylık dönemde bit giderici ürünlerde ciddi bir satış patlaması yaşandı" dedi.

ZIPLAMALARINA BİLE GEREK YOK!

Toronto'daki Nitwits Kliniği'nin sahibi Shawnda Walker, "Bitlerle ilgili yapılan başvurularda yüzde 50'lik artış gördük. Dünya genelinde bu durumun en önemli nedenlerinden birinin selfieler olduğunu düşünüyoruz. Çünkü insanlar aynı karede bulunmak için 'kafa kafaya' veriyor.

Bitlerin zıplamasına bile gerek kalmıyor! Bu sebeple özellikle genç bireylerin dikkatli olması gerekiyor" dedi. Klinik sahipleri, evde uygulanan tedavilerin başarısız olmasının ardından birçok müşterinin profesyonel yardım aradığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ