LSU'nun Amerikan futbolu takımının oyuncusu Javien Toviano, Doğu Baton Rouge Parish Şerif Bürosu'nun açıklamasına göre; video röntgenciliği suçlamasıyla tutuklandı. Toviano, tutuklama emrine göre; bir kadının rızası olmadan onunla birlikte olurken kendisini kaydettiği iddiasıyla suçlanıyor.

GÖRÜNTÜLERİ BULDU

Kadın, dedektiflere, Toviano'nun iPad'inde, gizli kamerayla kaydedilen videoları bulduğunu söyledi. Sonrasında da Emniyet güçleriyle buluştu.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Kurban, dedektiflere Toviano'nun geçmişte de kendisinin rızası olmadan benzer eylemler gerçekleştirdiğini belirtti. Toviano, yetkililere verdiği ifadede, gizli kamera kullandığını itiraf etti. LSU yaptığı açıklamada, Toviano'nun "Departman politikalarına uygun olarak tüm takım faaliyetlerinden uzaklaştırıldığını" söyledi.

KADRODA YER ALMAYACAK

Üniversite, "Hukuki sürece saygımızdan dolayı daha fazla yorum yapmayacağız" dedi. Toviano geçen yıl LSU ile sözleşme imzaladı. Birinci sınıf öğrencisi olarak her maçta yer aldı ve son beş maçta 3 kez başlangıç kadrosundaydı. LSU, sezon öncesi antrenmanlarına 1 Ağustos'ta başlayacak. Ancak Toviano kadroda yer almayacak.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ