Kenya'nın geçici polis müfettişi, parçalanmış vücut parçalarının bulunduğu çöp sahasının yakınındaki bir polis karakolunda görevli memurların başka yere transfer edildiğini söyledi. Douglas Kanja Kirocho, yaptığı açıklamada, başkent Nairobi'deki olay yerinden şu ana kadar sekiz kadın cesedi çıkarıldığını söyledi.

TARAFSIZ SORUŞTURMA

Kenya'daki yetkililer, hükümet karşıtı protestolar sırasında memurların, insan hakları ihlalleri yaptığı iddialarının ardından gelen korkunç ölümlerde polisin parmağı olup olmadığını araştırdığını duyurmuştu. Kirocho, Kware Polis Karakolu'ndan memurların, "iğrenç" ölümlere ilişkin "adil ve tarafsız soruşturmalar" yapılması amacıyla görevden alındığını söyledi.

KOPMUŞ BACAK VE GÖVDELER!

Dedektifler, çöplükteki çuvallarda altı kadının cesedinin bulunmasının ardından Mukuru gecekondu mahallesinde incelemelerde bulundu. Sonra, vücut parçaları içeren beş çanta daha bulundu. İlk belirlemelere göre; cesetlerin çeşitli derecelerde çürüdüğü, ölenlerin yaşlarının 18 ile 30 arasında olduğu kaydedildi. Yetkililer, çantalardan bazılarının kopmuş bacaklar ve gövdeler içerdiğini belirterek, ölümlerin tarikat üyeleri veya seri katillerle bağlantılı olabileceğini ileri sürdü.

VURARAK ÖLDÜRDÜLER

Ancak Bağımsız Polis Denetim Kurumu, "polislerin yasadışı tutuklamalarda ve kaçırmalarda yer aldığına dair yaygın iddialar" nedeniyle, herhangi bir polis bağlantısının olup olmadığını tespit etmek için ön soruşturma başlatıldığını söyledi. İnsan hakları grupları, polisin bu ayın başlarında planlanan vergi artışlarına karşı gösteri yapan onlarca kişiyi vurarak öldürdüğünü iddia etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ