Nutrients dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre; miniklere verdiğimiz yiyeceklerin çoğu yetersiz. Araştırmacılar, Amerikan marketlerinin raflarında bulunan bebek mamalarının yaklaşık %60'ının Dünya Sağlık Örgütü'nün beslenme yönergelerine uymadığını buldu.


YETERSİZLİKLER VAR


Ürünlerin yalnızca yaklaşık %30'u ajansın protein önerilerine uyuyordu. Bu arada, ürünlerin %56'sı şeker yönergelerine uygundu. Yiyeceklerin %25'i kalori gereksinimlerini karşılamıyordu ve %20'si çok fazla tuz içeriyordu.


FARKINDA DEĞİLLER


Bebek maması, zamanı kısıtlı ebeveynlerin çocuklarını beslemesi için uygun bir yoldur. Birçok ebeveyn bu yiyeceklerin beslenme standartlarını karşılamadığının farkında değildir. Çalışmanın ortak yazarı olan Kuzey Carolina Üniversitesi'nde beslenme profesörü Elizabeth Dunford, erken çocukluk döneminde insanların tat tercihleri ​​ve iyi beslenme alışkanlıkları edindiğini söyledi.


BÜYÜK SORUNLAR


Dunford; bunun yaşamın ilerleyen dönemlerinde obezite, diyabet ve bazı kanserler gibi kronik hastalıkların gelişmesine bile yol açabileceğini söyledi.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL