İstanbul'da iki genç kızın vahşice öldürülmesi Türkiye'nin kanını dondurdu. Semih Çelik, Eyüpsultan'da Ayşenur Halil'i, Fatih'te ise İkbal Uzuner'i öldürdükten sonra Edirnekapı'daki surlardan atlayarak intihar etti. Bununla birlikte çok sayıda kadın cinayetlerinin yaşandığı bu dönemde özellikle sosyal medyada sesler yükseldi. 

Ünlü isimler de üzüntülerini ve tepkilerini dile getirirken Birce Akalay'ın yaptığı bir paylaşım dikkat çekti. Oyuncu böylesine hassas bir zamanda, katledilen canlar üzerinden dizisinin tanıtımını yaptı. 

DİZİSİNİN TANITIMINI YAPTI

Akalay Netflix'te 2. sezonuyla izleyici karşısına çıkacak "Mezarlık" dizisinin tanıtımını paylaşıp; "Lütfen elinizi çabuk tutun. Birleşmeye, tek yürek olmaya her zamankinden çok daha fazla ve acil ihtiyacımız var. Yas tuta tuta kalbimiz kurudu. Bin parçaya bölündük sananlar ise yanılıyorlar.. Kadınların yeniden huzurla yaşayabildiği bir ülke olmak için şimdi daha çok çalışacağız." notunu düştü. 

Ekran Resmi 2024 10 08 09.50.01

TEPKİLER GECİKMEDİ

Paylaşım tepki çekti ve "Şey değil mi bu; krizi fırsata çevirmek isteyen, fırsatçı çakal Türk esnafı tweeti?", "Duyarlı gibi gözükmeye calısıp dizi PR'ı yapmanıza hic gerek yoktu Birce Hanım. İzleyecegim varsa da su hareketinizden sonra bir projenizi daha acıp izlemem.", "Sen oyuncusun, komiser değil..." gibi eleştiler geldi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY