2005 yılında ölen Suudi Arabistan Kralı Fahd’ın 13 eşiyle yaşadığı ve çürümeye terk edilen Marbella'daki büyük saray, ilk kez görüntülendi.

Şu anda harap durumda olan Marbella Sarayı'nın bir zamanlar kendi hastanesi, helikopter pisti ve hatta bir camisi vardı.

Kral1

Kral Fahd 1982 yılında Marbella’daki Costa Del Sol'da denize bakan kendi Beyaz Saray replikasını inşa ettrmişti. Sarayın arazisinin değeri şu an için 300 milyon sterlin (Yaklaşık 13 milyar TL) değerinde.

YouTube'da terk edilmiş binaları keşfetme maceralarının videolarını paylaşan YouTube gezgini Jake ilk kez saraya girip, görüntülemeyi başardı.

Kral2

Kralın yazlık sarayının, hala sağlam duran mermer merdivenlerden oluşan görkemli girişi görenlere cami yıkılsa da mihrap yerinde dedirtiyor.

Ancak sarayın ihtişamından geriye pek bir şey kalmamış.

Kral3-1

YouTube gezgini Jake, binanın etrafındaki kapı kollarının ve kulplarının "kesinlikle gerçek 24 ayar altından" - saf altın olarak da biliniyor - yapıldığını söyledi.

LÜKSTE SINIR YOKTU

Kral, sarayı 13 eşi, 3.000 aile üyesi ve dostu ve 500 kişilik devasa kadrosuyla görkemli etkinliklere ev sahipliği yapmak için kullanırdı ve hepsine lüks konaklama imkanı sağlanırdı.

Kral4

Ancak bir zamanlar gösterişli olan kraliyet evi, şimdi Marbella'daki dağların tepesinde, "Altın Mil" olarak bilinen şeritte ıssız bir şekilde duruyor.

Kral6

Kral Fahd'ın bir zamanlar dillere destan olan banyosu şimdi bu halde...

Daha önce değeri 300 milyon sterlini aşan arsada 200 dönüm arazi, dört villa, bir dizi yüzme havuzu, bir helikopter pisti, özel bir klinik ve hatta bir cami bile bulunuyordu.

Kral7

2005 yılında 84 yaşında ölen Kral Fahd, Türkiye’de “Çirkin kral” olarak tanınıyordu.  

Muhabir: LİLA OKYANUS