Kolluk kuvvetleri; 25 yaşındaki bir adamın, American Airlines uçağında koridorda kendini teşhir edip, işediğini bildirdi. Bu kişi şu anda yargılanıyor. Olay, yolcuların karıştığı kural dışı hareketlerin sonuncusu oldu. American Airlines'ın 3921 sefer sayılı uçuşu, Chicago'dan New Hampshire, Manchester'a hareket ediyordu. YETKİLİLERE

HABER VERİLDİ

Uçakta bulunan mürettebat üyeleri daha sonra yetkililere, adamın kendini teşhir ettiğini ve uçağın koridoruna işediğini haber verdi. Bunun üzerine uçağın orijinal varış noktasından saparak Buffalo Niagara Uluslararası Havalimanı'na inmek zorunda kaldığı kaydedildi.

KEFALETLE BIRAKILDI

American Airlines, yerel kolluk kuvvetlerinin kapıya çağrıldığını ve adamı gözaltına aldığını söyledi. Uçak kısa bir süre sonra yeniden havalandı. Havayolunun sözcüsü, "Profesyonellikleri için ekip üyelerimize, anlayışları için de müşterilerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Avukatlık bürosuna göre adam mahkemeye çıktı ve kefalet karşılığında serbest bırakıldı.

6 AY HAPİS+5 BİN DOLAR

Karşı karşıya olduğu suçlama, altı ay hapis ve 5.000 dolarlık bir yaptırımı içeriyor. İleri bir tarihte mahkemeye çıkarılacak. Yaşanan son olay , pandemiden bu yana artan ticari uçuşlardaki kural dışı yolcu hareketlerinin son halkası oldu.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ