Uzun yıllar Manchester City forması giyen ve birçok başarıya imza atan İlkay Gündoğan, 2022-2023 sezonunun ardından İspanyol devi Barcelona'ya transfer olmuştu. Katalan ekibinde daha ilk sezonunda taraftarın sevgilisi olmayı başaran gurbetçi oyuncunun, yüksek maliyetleri nedeniyle bordo-lacivertli ekipten ayrılacağı gündeme gelmişti. Kendisiyle ilgilenen birçok kulüp bulunan yıldız oyuncu tercihini Süper Lig'den yana kullandı.

İLKAY GÜNDOĞAN, GALATASARAY'A GELİYOR 

Önümüzdeki sezon için Lucas Torreira'ya partner arayan Galatasaray uzun zamandır İlkay Gündoğan ile ilgileniyordu. Sarı-kırmızılılar, bu transferde mutlu sona ulaştı. Gazeteci Ferudun Niğdelioğlu'nun haberine göre; Galatasaray, İlkay Gündoğan'ı Türkiye'ye getirmek için özel uçak ayarladı. Sarı-kırmızılıların, 34 yaşındaki oyuncuyu hafta sonu getirmek için harekete geçtiği belirtildi. Cimbom'un ligin ilk haftasında oynanacak Hatayspor maçı öncesi başarılı oyuncuya imza töreni düzenlemesi bekleniyor.

SUUDİ KULÜPLERİ DE İLGİLENİYORDU

İlkay Gündoğan ile Galatasaray dışında Suudi Arabistan ekiplerinin de ilgilendiği gündeme gelmişti. Hatta bazı kaynaklara göre; İlkay kendisine gelen yıllık 30 milyon euroluk astronomik teklifi kabul etmemiş ve Suudi Arabistan'a transfer olmayı düşünmediğini menajerine iletmişti.

PİYASA DEĞERİ 50 MİLYONA KADAR ÇIKMIŞTI

Profesyonelliğe ilk adımını 2009 yılında Nürnberg forması altında adım atan İlkay Gündoğan daha sonra sırasıyla Borussia Dortmund, Manchester City ve Barcelona formaları giydi. Güncel piyasa değeri 15 milyon euro olan gurbetçi oyuncu, en yüksek değerine 2019 yılında Manchester City forması altında 50 milyon euro ile ulaşmıştı.

Editör: Bedirhan Altundağ