Polis, 36 yaşındaki Siriati adlı kadının, hasta çocuğuna ilaç almak için salı sabahı evinden çıktıktan sonra kaybolduğunu, yakınlarının arama başlattığını söyledi. Eşi Adiansa, Güney Sulawesi eyaletine bağlı Siteba köyünde evlerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta, yerde terliklerini ve pantolonunu buldu. Patikadan yaklaşık 10 metre uzakta bir yılan gördü.

HEMEN YARDIM İSTEDİ

Köy halkından Iyang, pitonun aşırı şişkin karnını fark ettikten sonra şüphelendiğini söyledi. Köylüleri arayıp hayvanı öldürdükten sonra karnını kesmeleri için yardım istedi. Talihsiz kadının cesedi de hayvanın karnından çıktı.

SON YILLARDA ARTTI

Ölümcül saldırı, Güney Sulawesi'nin başka bir bölgesinde bir kadının pitonun karnında bulunmasından yaklaşık bir ay sonra gerçekleşti. Bu tür olaylar son derece nadir görülüyordu. Ancak son yıllarda çok sayıda insanın pitonlar tarafından yutulduğu biliniyor. Geçtiğimiz yıl eyalet sakinleri, bir köyde çiftçilerden birini boğarak yiyen dev piton yılanını öldürmüşlerdi.

SABIKALARI KABARIK

BBC'nin yerel medyaya dayandırdığı habere göre; 2022 yılında Endonezya'nın Jambi eyaletinde bir kadın, piton tarafından öldürülüp bütün olarak yutuldu. 2018 yılında Güneydoğu Sulawesi'nin Muna kasabasında pitonun içinde 54 yaşındaki bir kadın ölü bulundu. Bir önceki yıl, Batı Sulawesi'de bir çiftçi, aynı şekilde hayatını kaybetmişti.

Editör: Serkan Bayar