Teksas'ın El Paso kentindeki bir ortaokul, siyah rengin "depresyon ve ruh sağlığı sorunlarıyla ilişkilendirildiği" iddiasıyla öğrencilerin tamamen siyah kıyafet giymesini yasakladı. Charles Ortaokulu; ebeveynlere, okulun üniforma politikasının değiştiğini iletti.

HAKİ VEYA MAVİ KOT

Bundan sonra öğrencilerin yalnızca haki veya mavi kot pantolon, siyah veya yeşil polo ve kazak giymesine izin verilecek. Anne-babalara gönderilen bilgilendirmede, kararın gerekçesi de açıklandı.

TARZ DEĞİŞMELİYDİ!

Buna göre; öğrencilerin siyah alt-üst giymesiyle, kampüste depresyon, ruh sağlığı sorunları ve/veya suçla ilişkilendirilen tarzın değiştirilmesi gerektiği belirtildi. El Paso Öğretmenler Derneği Başkanı Norma De La Rosa, "Öğrencilerin baştan aşağı siyah giymelerine izin vermiyorlar. Bazı parçalar siyah olabilir ancak tamamen yapılması yasak" dedi.

GERİ ADIM ATTILAR

Bu politika, ebeveynlerin tepkisiyle karşılandı. Anne-babalar, bunun saçma olduğunu iddia ettiler. Bir veli internette yaptığı yorumda, "Öğrencilerin farklı bir renk giymesini sağlamak onları sihirli bir şekilde tamamen farklı bir insan yapmayacak" dedi. Tepkiler sonrasında karardan dönülebilir. Yetkililer, bunun bir öneri olduğunu ancak nihai karar gibi algılandığını belirtti. Yani bir anlamda geri adım attılar.

Muhabir: Eray Erginbaş