Güney Kore'de katliam gibi bir kaza yaşandı. Polis; kazanın Seul Belediye Binası yakınındaki, şehrin normalde kalabalık olan bir caddesinin kavşağında meydana geldiğini bildirdi. Yonhap haber ajansının aktardığına göre; 68 yaşında olduğu tahmin edilen bir erkek, trafikte bekleyen yayalara çarpan aracı kullanıyordu. Polis, ismi açıklanmayan adamın tutuklandığını ve kazara adam öldürme iddiasıyla soruşturulacağını söyledi.

NE OLDUĞUNU ANLAMADIM!

Sürücü, soruşturmacılara aracının ani ve istem dışı hızlandığını söyledi. Polis, otomobilinin inceleme için gönderileceğini belirtti. Dokuz kişiden altısı olay yerinde hayatını kaybederken, üçü hastanelere kaldırılmıştı. Daha sonra onların da yaşama tutunamadıkları belirtildi. 4 yaralının son durumlarıyla ilgili ise ayrıntılı bir bilgi henüz yok. Kaza mahallinden gelen karelerde, ağır hasarlı siyah bir sedan aracın çekilerek götürüldüğü görüldü. Yol kenarındaki korkuluklar dağılmıştı.

ÖNCE İKİ ARACA VURDU

Seul polisi, adamın aracı ters yönde sürdüğünü ve yayalara çarpmadan önce iki araçla çarpıştığını söyledi. İlk incelemede, kazanın istem dışı hızlanma sonucu meydana geldiği, sürücünün alkol veya başka bir madde etkisi altında bulunmadığı belirlendi. Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon olayı "trajik" olarak nitelendirerek soruşturma emri verdi.

40 YILLIK ŞOFÖRDÜ!

Edinilen bilgiye göre; Seul'ün güneyindeki Ansan'da otobüs şoförü olan adamın yaklaşık 40 yıllık direksiyon deneyimi bulunuyordu. Ancak bu durum, hiçbir şeyi değiştirmedi. Hayatını kaybeden kişilerin aileleri büyük bir üzüntü yaşıyor ve soruşturmanın da tamamlanmasını bekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ