Cal Poly Üniversitesi Bailey Fen ve Matematik Fakültesi'nden araştırmacılar, Colorado'daki bir çıngıraklı yılan yuvasına, onları gözlemlemek ve davranışları hakkında daha fazla bilgi edinmek için kamera sistemi kurdu. Bu kamera, inin yüzlerce sakininin görüntülerini YouTube ve RattleCam.org'a günde 24 saat, haftada 7 gün canlı olarak aktaracak.

YERİ AÇIKLANMADI

Colorado'daki özel bir arazide, açıklanmayan bir konumda bulunan in, San Luis Obispo İlçesi'ndeki özel bir çiftlikten canlı yayın yapan Project RattleCam'e katılan ikinci yer oldu. Profesör ve proje lideri Emily Taylor, "Bu canlı yayın, vahşi çıngıraklı yılanları rahatsız etmeden onlarla ilgili veri toplamamızı ve tarafsız bilimsel keşifler yapmamızı sağlıyor" dedi.

BİLGİ SAĞLAYACAKLAR

Taylor, yaptığı açıklamada çıngıraklı yılan yavrularının ağustos ayından itibaren doğmaya başlayacağını söyledi. Kameradan toplanan veriler; öğrencilerin, çıngıraklı yılanların vücut ısılarını nasıl korudukları, güneşten nasıl kaçındıkları ve suyu nasıl korudukları konusunda daha iyi bilgilere sahip olmalarını sağlayacak.

DÜNYANIN HER YERİNE

Açıklamada, kameraların kış aylarında kapatılacağı ve ilkbaharda tekrar kullanıma açılacağı belirtildi. Taylor, "Dünyanın dört bir yanındaki yılan toplulukları bölgelerine kameralar yerleştirmeyi umuyoruz. Bu sayede bu karmaşık, sosyal hayvanların davranışlarını daha iyi anlayabiliriz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ