Sierra Leone'de kurtarma ekipleri, Freetown'da yedi katlı bir binanın çökmesi sonucu en az sekiz kişinin hayatını kaybetmesinin ardından arama çalışmalarını sürdürüyor.

RESMİ AÇIKLAMA

Batı Afrika ülkesinin Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA), Shell New Road'daki enkazdan şimdiye kadar altı kişinin kurtarıldığını, ancak çok daha fazla sayıda insanın mahsur kaldığını söyledi.

İKİ VİNÇ GETİRİLDİ

Enkaz altında kalanlardan bazılarının kurtarma ekiplerine yerlerini bildirebildiği de belirtildi. Kurbanlar arasında beş yaşın altında iki kız ve bir erkek çocuk da bulunuyor. Kazmalar ve çıplak elleriyle enkazı temizlemeye çalışan kurtarma ekiplerine yardım etmek için iki vinç getirildi.

STANDART ALTI

Bölge sakini Mohamed Camara, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, eşi ve üç çocuğunun enkaz altında kaldığını söyleyerek gözyaşlarını tutamadı. Çökmenin nedeni araştırılıyor. NDMA tarafından yapılan ilk değerlendirmelere göre bina hem konut hem de ticari amaçlı kullanılıyordu. Sierra Leone dünyanın en fakir ülkelerinden biri ve binalar çoğunlukla standart altı malzemelerle inşa ediliyor.

Muhabir: Eray Erginbaş