Birçok ülkede, selfie tutkunu günübirlik gezginlerin oluşturduğu kalabalıklar, bölge sakinleri arasında protesto gösterilerine sebep oluyor. Avustralyalı bilim insanlarından oluşan bir ekibin araştırması; "mükemmel selfie için manzara arayışı"nın, hayvanların üreme ve beslenme düzenlerinin bozulmasına ve nesli tükenmekte olan bitki türlerinin ezilmesine yol açtığını ortaya koydu.

RESMEN AKIN ETTİLER

Edith Cowan Üniversitesi'nde kıdemli öğretim görevlisi olan Rob Davis, "Sosyal medya grupları, insanların nesli tükenmekte olan bitki türlerinin yerlerini ve yaban hayatı türlerinin üreme alanlarını belirlemesini kolaylaştırdı. Bilgiler hızla yayıldı. Çok sayıda insan, girmemeleri gereken yerlere akın etti" dedi.

DAVRANIŞLARI DEĞİŞTİ

Curtin Üniversitesi'nden Profesör Bill Bateman, "Bazı kuş türleri, insanların yarattığı rahatsızlıklar nedeniyle yuva yerleri ve üreme davranışlarında değişiklik gösterdi" diye konuştu.

ORKİDELER PARÇALANDI

Birçok bitki risk altında. Özellikle orkidelerin çok kötü etkilendiği görülüyor. Ezilmeye ve yaşam alanı değişikliklerine karşı oldukça hassas olan bu çiçekler, özellikle sosyal medya paylaşımları için popüler içerikler oluşturuyor. Ezilerek kuruyorlar.
 

Muhabir: Eray Erginbaş