Denizlerin kumlu ve kayalık tabanları hakkındaki bilgimiz oldukça karışık. Uzaktan kumandalı su altı araçlarıyla (ROV) dalışlar maliyetli ve lojistik olarak engelleyici olabilir. Ayrıca güvenli dalış için belirli hava koşulları gerektirir.

DİŞİLER ÖZELLİKLE SEÇİLDİ

İnsanların yüksek teknolojiyle bile derin ve uzak açık deniz yaşam alanlarına ulaşması oldukça zordur. Yapılan bu çalışmada, Olive Island ve Seal Bay kolonilerinden sekiz yetişkin dişi Avustralya deniz aslanı, hafif kameralarla donatıldı. Toplamda bunların kilosu, deniz aslanlarının vücut ağırlığının yüzde 1'inden daha azdı.

bir bilim adamı bir deniz aslanını sahilde bir kamerayla donatıyor

YAVRULARI İÇİN DÖNDÜLER

Bu, ek sürtünmeyi önledi ve kısıtlama olmaksızın hareket etmelerini sağladı. Deniz aslanları iki ila üç gün boyunca kayıttaydı. Araştırmacılar, "Kameraları yetişkin dişilere yerleştirdik. Böylece yavrularını emzirmek için karaya döndüklerinde ekipmanları kurtarabilirdik" dedi.

ÖNEMLİ BİLGİLER

Toplamda 89 saatlik video toplandı. Araştırmacılar; altı bentik (en dipteki ekolojik bölge) yaşam alanı belirledi. Yeni bulgular, önceki yıllardaki çalışmalarla birleştirildi ve önemli bilgiler toplandı.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül