Paderborn’da geleneksel Libori Festivali’ne katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier, Le Mans Belediye Başkan Vekili Sophie Moisy, Bolton Belediye Başkanı Andrew P. Morgan, Debrecen Belediye Başkan Vekili Lojos Barcsa, Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Wolfgang Weigel ve Paderborn Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Recep Alpan ile bir araya geldi. 

“ÇOK DEĞERLİ BİR ADIM ATTIK”

İki ilçeyi kardeş şehir yapan protokolün Libori Festivali’nde imzalanmış olmasını “Bizim için çok özel ve değerli” diye tanımlayan Çalık, Beylikdüzü’nün geleceği için çok değerli bir adım attıklarını söyledi. Birlikte çok önemli çalışmalara imza atacaklarını vurguladı. Çalık ayrıca, Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier’a ve heyetine misafirperverlikleri için teşekkür etti.

“GLOBAL ÖLÇEKTE DEVAM EDECEĞİZ” 

Çalık, “Beylikdüzü ve Paderborn kentleri arasında kültürden sanatsal çalışmalara, teknolojiden ticari ilişkilere kadar pek çok alanda iş birliğimizi güçlendirecek kardeş şehir protokolümüzün ilk etabını imzaladık. ‘Yarının Öncüsü Beylikdüzü’ için global ölçekte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çin’den Almanya’ya Beylikdüzü’nü uluslararası alanda ilişki kuran bir kent olma yolunda ilerletiyoruz” diye konuştu. İHA

Kaynak: İHA