Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile Beijing-Daxing İlçe Komitesi Genel Sekreteri Wang Youguo arasında imzalanan protokolle; ekonomik, teknolojik ve kültürel alanda uluslararası iş birlikleri yapılacak.  Beijing-Daxing Havalimanı Kenti İlçe Komitesi Genel Sekreteri Wang Youguo ve beraberindeki heyeti ağırlayan Başkan Çalık, ekonomik, teknolojik ve kültürel alanda uluslararası iş birliklerini kapsayan Kardeş Şehir protokolüne imza attı. 

“ÖNCÜ İŞLER YAPMAK İSTİYORUM” 

“Bir meslek insanı, şehir plancısı bir belediye başkanı olarak, memleketimize yakışan öncü işler yapmak istiyorum” diyen Başkan Çalık, “Pandemi döneminde dayanışma köprüleri kurmak ve vatandaşlarımızın yanında olmak için Dayanışma Askıları yaptık. O gün Çin Devlet Televizyonu’nun dayanışma askısını haberleştirmesi bu günlerin işareti oldu diyebilirim. Beylikdüzü Belediyesi olarak bu ilişkilerin geliştirilmesi için öncü olmaya hazırız” şeklinde konuştu. 

“GÜÇ OLACAĞIZ, GÜÇLÜ OLACAĞIZ” 

18 Mart 2023’de Pekin’de Daxing Havaalanında gerçekleştirilen İnovasyon İş Birliği Protokolü ve Tabela Asma Töreni’ni hatırlatan Başkan Çalık, “İnanıyorum ki o gün orada attığımız imza, iki ülke arasında başlayacak sayısız dostlukların temeli olacaktır  Bu imza töreni ile dünyada bir ilki birlikte gerçekleştireceğiz. Dünya insanlığı için, ortak geleceğimiz için birlikte çözümler üreteceğiz. Birlikte güç olacağız, güçlü olacağız” dedi. İHA

Kaynak: İHA