İnsan hakları avukatı Catherine Sevcenko, boş zamanlarında Virginia eyaletine bağlı Alexandria'da yaralı kuşları tedavi ediyor ve onlara bakım sağlıyor. Kapısında beliren yavru kargaların çoğu yuvalarından düşmüş, arabalara çarpmış veya pencerelere toslamıştır. Ancak son 12 yılda değişmeyen bir şey vardı: Her biri parlak siyah tüylere, keskin gagalara ve koyu gözlere sahipti.

HİÇ GÖRMEMİŞTİM

Sevcenko, "Hope (umut)" adını verdiği nadir bir karga ortaya çıktığında gözlerine inanamadı. Avukat kadın, "Daha önce hiç bu renklerde bir karga görmemiştim" dedi. Virginia'daki Falls Church Yaban Hayatı Kurtarma Birliği, onunla temasa geçerek, yardımsever bir vatandaşın getirdiği nadir beyaz yavru kargayı sahiplenip sahiplenemeyeceğini sormuştu.

İYİ BİR ALAMET

Bu adam, yetişkin bir karga grubunun, yavruya saldırdığını gördü. O sıralarda henüz uçamıyordu. Hemen onu yakaladı ve uzaklaştırdı. 62 yaşındaki Sevcenko, "Elbette kuşu alacağımı söyledim" dedi. Genç kargaya "Umut" adını verdiğini, çünkü beyaz kargaların iyi bir alamet ve olumlu değişimin işareti olduğuna dair efsaneler okuduğunu söyledi.

VETERİNER DE ŞAŞTI

Bir veteriner onun saf bir albino karga olmadığını belirledi. Birincil tüyleri beyaz değil karamel renginde olduğu için veteriner ona bu teşhisi koymadı. Yani Hope'un siyah tüyler üretecek melanini yok. O tam bir istisnaydı. Veteriner de daha önce onun gibisini görmemişti. Sevcenko, "Onu tekrar doğaya döndürmek için elimizden gelen her şeyi yapmak istedik. Ancak görünüşü ve davranışları sebebiyle diğer kargalar tarafından kabul edilme şansı oldukça düşük. İki veteriner bana Hope'un doğaya bırakılamayacağını söyledi. Bu nedenle onu alabilecek bir yaban hayatı eğitim tesisi arayacağım" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ