Dünya çapında ün kazanan ve Türkiye’de özellikle “Evimiz Hollywood’da” (Beverly Hills, 90210) dizisindeki Brenda Walsh rolüyle tanınan ünlü aktris Shannen Doherty, 53 yaşında hayatını kaybetti.

Meme Kanseriyle Mücadelesi

2015 yılında meme kanseri teşhisi konulan ABD’li oyuncu, 2017 yılında hastalığın iyileşmeye başladığını açıklamıştı. Ancak 2020’de ABC News’e verdiği röportajda, kanserin geri döndüğünü ve sağlık durumunun kötüleştiğini duyurmuştu. Haziran 2023’te, yapılan taramalar sonucunda kanserin beynine metastaz yaptığını belirten Doherty, Kasım 2023’te hastalığın kemiklerine sıçradığını açıkladı.

90'ların fenomen dizisi 'Beverly Hills, 90210' geri dönüyor

Doherty, People dergisine verdiği son röportajında, “Yaşamayı bitirmedim. Sevmeyi bitirmedim. Yaratmayı bitirmedim. Her şeyi daha iyiye doğru değiştirmeyi bitirmedim. Sadece bitirmedim, bitirmedim” diyerek umutlu bir tavır sergilemişti.

Kariyerine Çocuk Yaşta Başladı

2 Nisan 1971’de Memphis, Tennessee’de doğan Shannen Doherty, oyunculuk kariyerine çocuk yaşta başladı. 1980’lerde “Little House on the Prairie” dizisinde rol alarak ekranlarla tanıştı. Ancak asıl büyük çıkışını, 1990’larda “Beverly Hills, 90210” adlı gençlik dizisindeki Brenda Walsh rolüyle yakaladı. Bu dizi, onun dünya çapında tanınmasını sağladı.

Doherty, “Charmed” adlı fantastik dizideki Prue Halliwell karakteriyle de geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, yapımcılık ve yönetmenlik de yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ