Halk TV’de Gözde Şeker’in sunduğu “Yeni Bir Sabah” isimli programa konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Genel Başkan Özgür Özel’in Suriye ziyaretine dair önemli gelişmeleri paylaştı.

Bulut, AKP iktidarının Suriyeli sığınmacılar konusundaki politikalarının yarattığı krize ve Türkiye'nin Suriye'deki egemenlik alanı olan Süleyman Şah Türbesi’ne atıfta bulunarak, Özgür Özel’in bu sorunun çözümüne yönelik adımlar atmak üzere Şam yönetimiyle temasa geçtiğini açıkladı.

“Şam’dan Olumlu Cevap Geldi”

Bulut, Özgür Özel’in Suriye’deki mevcut durumu değerlendirmek ve çözüm yollarını görüşmek amacıyla gerçekleştireceği ziyarete ilişkin olumlu bir geri dönüş aldıklarını belirtti. Bulut, ziyarete dair detayları şu şekilde ifade etti:

“Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme hangi tarih bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam’dan da olumlu cevap geldi.”

Burhanettin Bulut, Özgür Özel’in Suriye hükümetiyle yapacağı bu ziyaretin, hem Türkiye-Suriye ilişkileri hem de bölgesel barış için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Bulut, görüşmenin detaylarının ve tarihinin belirlenmesinin ardından kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ